Urkraft och andra bra tidningar

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Miljö, Sverige & Världen Kommentera!

Utöver intressanta politiska diskussioner på Karmansbo herrgård för några veckor sedan hittade jag denna tidning på mitt rum när jag skulle sova. ”Urkraft – berättelser från Bergslagen” är en ny tidskrift som handlar om Bergslagens folk och som ska inspirera till besök där.

En tjock tidning som jag började läsa först när jag kom hem. Det fanns väldigt mycket intressant att läsa! Bl.a. hittade jag min vän Lotten i tidningen! Lotten Sunna är punktidningsredaktören som numera driver Ulfshyttans behandlingshem för alkoholister och narkomaner. Lotten som en gång umgicks i kretsarna kring Johnny Thunders och var gift med Jerry Nolan, trummis i New York Dolls har erfarenhet. Erfarenhet som hon nu vill göra något nyttigt och bra av. Snacka om urkraft!!
Läs mer om Ulfshyttans behandlingshem HÄR!

Tidningen Urkraft hittar du om du klickar HÄR!

En annan bra tidning jag vill puffa för är ”Effekt Klimatmagasinet”. Sveriges första samhällsmagasin om klimat och hållbarhet. Här finner du fakta som både oroar men också inspirerar till förändring. Klicka HÄR för att komma till tidningens nätsida.

”Självförsörjning när den globala ekonomin kraschar” är en mycket intressant artikel.

”Effekt ger dig 14 sätt att kickstarta den lokala ekonomin”. Texten här är svårläst och jag föreslår att ni skaffar er tidningen om ni är intresserade! Klicka på länken ovan och beställ! 3 nummer för 180 kr men det går också att få tidningen i PDF-format – då för 120 kr!

Några av de 14 sätten att kickstarta avslöjar jag här:

– Hyr ut ett rum i din bostad eller byt utrymme mot trädgårdshjälp, barnvakt, åldringsvård eller hantverkshjälp!

– Ta hand om dina saker. Laga kläder, reparera dammsugaren och fixa bilen istället för att köpa nytt. Eller ge bort sakerna.

– Korta distributionskedjan. Plocka vilda ätbarheter i din närhet eller köp direkt från en lokal odlare. Går inte det – leta efter lokalproducerade säsongsgrödor i din lokala mataffär.

– Starta en middagsklubb och ordna knytkalas!

– Ordna hemmafixarfester! Välj ut ett hus i månaden och hjälps åt att göra tyngre trädgårdsarbete eller nedsatt underhåll.

– Skapa ett bil- eller verktygskooperativ för att spara pengar och utsläpp!

Låter både roligt, ekonomisnålt och klimatsmart! 🙂

En känga till tidningen DN igen! I söndagens tidning skriver en katolsk nunna om DN:s artikel om Nationalmuseums utställning Lust och Last som fanns i torsdagstidningen 31 mars, kulturbilagan. Hon undrar varför tidningen måste ha bilden på en nunna som visar sin nakna bakdel på förstasidan? Nunnan, syster Elisabeth, skriver att hon förstår att tidningen vill skriva om utställningen men tycker att DN kunde ha valt en annan bild. Hon känner sig illa berörd, skriver hon.

Tidningen svarar förstås med ett ”jaså”. Och publicerar åter bilden. ??  Sådana är tidningar! Dom gör som dom vill och försvarar alltid sitt handlande – hur fel det än månne vara. Ursäkter sitter långt inne, ändringar näst intill omöjliga att få igenom! Svagt!

Nationalmuseum har en annons i samma tidning och den ser ut så här: Bakdelen har kamouflerats.

Ja ja, vissa självpåtagna makthavare rår man inte på… Eller gör man inte?? Självklart ska vi ifrågasätta och klaga på det vi anser vara fel!

Fel var det absolut inte att besöka Närke i helgen!

Härligt vårväder som gör att marken fylls med uppstickande lökar!

Jag tog en promenad tidigt en morgon och dimman låg tät över vägen. Snö ligger kvar och möter de vårvarma vindarna. Ett utkikstorn jag INTE gillar… 🙁

Jakt är ingenting för mig om det inte är med kameran jag prickar. 😉 Jag hoppades så att jag skulle få möta vargen från Norrland som fraktats till Örebro län – men inte.

Sådana här utkiksplatser gillas bättre! En koja i trädet hade mina barn också en gång! Så mysigt att sitta där och fika och spana på folk! Mina barn sov över i sin koja en natt. Det är äventyr det!

Äventyrligt kan det vara att skaffa hus. Vad säger ni om den här vyn? Ser kanske lite småtrevligt ut med en liten insjö så nära vägen?

Men insjön är i själva verket tomten som är till försäljning… Den vita skylten längst bort i bild visar att det är Svensk Fastighetsförmedling som förmedlar tomten. För 265000 kr får du en tomt med egen sjö… En pool direkt fast inget hus… Undrar vem som går på att bygga ett hus på den här tomten? Den stackaren får nog se till att påla rejält.

Våren är här! Underbart och äntligen!

Ha en fin onsdag – det tänker jag kosta på mig! 🙂 Kanske tar jag det lugnt so katten Felix?

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.