Dissa DN! Torka blodet av händerna!

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

I söndags hade redaktör Maria Lindholm i DN Söndag en artikel under vinjetten ”Trend och folk”. (maria.lindholm@dn.se för den som vill kontakta henne).

”Mössan som sitter på halva Stockholm” var rubriken. Jag citerar ur artikeln: ”Den smög sig in i gatubilden. Plötsligt är den överallt: Den stickade mössan med pälstofs. Icke att förväxla med 80-talets slalommössor med garntofs, utan en riktig pälstofs av blåräv.”

Skaparen HPI of Sweden som är skaparna har gjort ”pälsaccessoarer” i 75 år – och de senaste 25 åren bl.a. till NK säger via VD Åke Hellström, citat: ”Det har varit brist hela tiden hur många vi än har levererat” och konstaterar att efterfrågan ”exploderat”.

Vidare i texten, citat Maria Lindholm: ”Det är inget suversivt mode i framkant, men det är tecken i tiden både att päls numera är avdramatiserat för så många – och att det inte krävs reklambudget för att starta en jättetrend.”

BU för Maria Lindholm och BU för DN som skriver sådan smörja! Pälsen ska självklart sitta kvar på djuret och vad är det för idiottrend att offra blåräv för en tofs på skallen!!??

Päls är absolut inte ”avdramatiserat” och DN borde hålla sig för god att uppmuntra denna moderiktning!

På Internet hittar jag dessa bilder från en rävfarm i Österbotten:

Och denna Skandalöst! Märkligt hur personen som har bilderna på sin blogg inte själv reagerar över djurens belägenhet. Tvärtom har hon gjort en utflykt till rävfarmen med sin lilla dotter. Hennes blogg hittar ni genom att klicka HÄR!

Här en äldre bild då pälsfarmer av någon anledning var mer accepterade:

Fruktansvärda bilder av plågade djur som lever under hemska förhållanden bara för att bli en tofs på en mössa som Maria Lindholm på DN, med blod på händerna, vill göra reklam för! Skärpning DN!

Blårävar ska ha pälsen kvar och leva fritt i naturen! Tofs till mössan kan du sticka själv!

Självklart tänker jag kontakta DN och klaga! Gör det du också! Maria Lindholms mailadress ser du ovan!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.