Utrotningshotade – vari ligger skillnaden??

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Tigern är starkt utrotningshotad. Fler arter av tigern finns inte längre. Exempel på helt utrotade arter är – Balinesisk tiger. Den sista balitigern, en hona, sköts 1937.

Javatigern – det sista exemplaret sågs 1976.

Sydkinesisk tiger är utdöd i det vilda och finns endast 70 individer kvar i fångenskap.

Bengalisk tiger – starkt hotad. Sumatratigern svårt hotad.

Vad gör att vi människor tar oss rätten att utrota andra varelser? SHAME ON YOU!!

Sverige och svenskarna vill gärna vara med och värna om tigern – men när det gäller den starkt hotade vargen på hemmaplan, då är tongångarna en annan!

Vari ligger skillnaden!? Liten varghona, skjuten i Sverige förra året…

Läser detta avskyvärda i dagens DN, citat: ”I början av veckan sköts en varghanne ihjäl från helikopter söder om sjön Horten i Härjedalen. Det var en genetiskt värdefull varg, eftersom den härstammade från de finsk-ryska vargar som för några år sedan vandrade in i Sverige.”

I Svenskan skriver Veronica Ekström (Mp) under vinjetten ”Brännpunkt” om ”Därför ska Sveriges regering fällas i EU-domstolen för vargjakten”! Här följer ett citat ur artikeln:

Att tillmötesgå en högljudd grupp på mindre än 5 procent av den svenska befolkningen och låta dessa styra svensk rovdjurspolitik var från början dömt att misslyckas.
Att helt ignorera bevarandesidans argumentation och relevant forskning medförde istället att regeringen inte gav bevarandesidan någon annan möjlighet än att lämna in en anmälan till EU-kommissionen om att Sverige bryter mot EU:s art- och habitatdirektiv.”
Läs hela artikeln genom att klicka HÄR!

Ja, vari ligger skillnaden? Vilken utrotningshotad ras är vi villiga att stödja – och varför? Förmodligen tycker en stor del av det svenska folket att vargen ska få leva och att licensjakt under de former som pågår ska förbjudas. Det gör mig tacksam och hoppfull.

MEN – det gäller att protestera och protestera NU! Miljöpartiet i Arboga kommer ihop med kollegor i Västmanland att formulera en protestskrivelse till regeringen.

Protestera kan du också göra genom att klicka HÄR! Då kommer du till Svenska Rovdjursföreningens hemsida som snart har 28000 underskrifter mot vargjakten!

Vad är skillnaden?

Läs mer om Tigern på Wikipedia genom att klicka HÄR!

Vargen på Wikipedia hittar du HÄR!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.