Våga värna varg!!

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

VEM VÅGAR VÄRNA VARG?

Vem vågar stå upp och säga
att det som händer nu är FEL!?

Vem vågar trotsa, gå emot, demonstrera?

Jag? Du? Ingen?

Jag vågar och jag vill!

Men frågan är – HUR?

Nu går startskottet! Nu inleds den skamliga avrättning som kallas licensjakt på varg!

20 vargar ska dödas! 20 stycken av en art som klassas som ”starkt hotad”. 20 vargar av drygt 200. Vad är det för rim och reson i det?

Jag hade hoppats att vargen skulle fälla regeringen! Mota bort klåpare som Andreas Carlgren och jägarallierade som Eskil Erlandsson - men icke!
Hur dum får jag bli? En varg är väl ingenting att orda om? När det finns sånt som ”arbetslinjen”, ROT-, RUT- och BOT-avdrag. När det bara handlar om att sko sig på andra – få bättre än sin nästa. Jobba hårdare, trycka ner djupare och skapa utanförskap. Då är vargen en skitsak!

Jag tänder ljus för vargen hela dagen. Hela dagen ska det brinna ljus i mitt fönster. För ett hatat, värnlöst djur mot tusentals skjutgalna jägare.

Tidningarna haussar upp jakten enormt! Men med hjälp av media – sprid information! Visa på det vansinniga! Se till att detta aldrig mera får hända igen!
Genom tidningar och TV får vi veta! Genom föreningar likaså.

Igår fick jag denna information från kansliet på Svenska Rovdjursföreningen: ”Obduktionsprotokollet från förra året var ingen upplyftande läsning. Jag tog särskilt illa vid mig av den varg som sköts i rumpan och fick könsorganet söndertrasat. Jag är ingen expert men inte tyckte jag att SVA:s rapport tydde på en väl genomförd jakt…” (SVA är Statens veterinärmedicinska anstalt)

Skjutgalna jägare som hatar varg! Som skadskjuter och lemlästar i hysterin att vara först att fälla en varg!

Här kommer några bilder från Internet som får tala för sig själva: …..

….. ….. ….. …..

När det istället kan få råda frid mellan djur och människa. Leva med respekt för varandra. Ta in saklig och riktig information. Inte gå på allt som sägs! Inte blunda för dumheter! Leva i harmoni med naturen och inte vara så dumma och rädda.

Leva och låta leva.

Vara stolt över våra vilt levande rovdjur. (Varg i Kolmårdens djurpark)

Respekt! Jag kräver respekt! Är du av samma åsikt! Gå med i Svenska Rovdjursföreningen nu! Klicka HÄR för att komma dit. Svenska Rovdjursföreningen har samlat in 21 500 namnunderskrifter mot jakten som börjar idag. Alla dessa 21 500 personer kommer inte att låta sig nöjas nu när jakten är igång. Så gå med i föreningen och se vad som kommer att hända härnäst! Protester och demonstrationer. STÖD VARGEN OCH  SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN!

Ljus fladdrar i mitt fönster. Men det är bara början…

Under granens gren la jag mig tillrätta,
natten var isande kall.
Men hoprullad med nosen i min varma päls
somnade jag.
Drömmarna var fyllda av oro,
skrik, tjut, skott!
– Varför drömmer jag så?
Ensam i skogen.
Bara nattens viskande ljud.
Morgonen gryr…
– Måste upp! Fly! Drömmarna biter sig fast som envisa loppor i min hud!
Iväg! På flykt! Ständigt denna oro i min kropp!
– Ändå har jag väl inget att rädas…
Skogen är stor och trygg…
Vädrar med nosen mot skyn. En obekant doft!
Men välkänd ändå…
Grenar knäcks. Smygande steg.
Den sista morgonen har randats…
 • http://filindeblogg.nu Susanne

  Anders! Lägg av med den här typen av kommentarer!
  Nästa gång tar jag bort dig och inläggen!

  Feel in the Blogg

 • Georg Andersson

  Jag tycker det inte är viktigt om man hatar varg eller inte!
  Viktigt
  är att jag hatar myndigheter, som styr, så att jag inte törs ägna mig
  åt småviltsjakt med min hund en helt underbar basset.
  Törs och törs just nu är det ingen som vågar på hemskogen.
  Kramarna
  säger att i Rumänien fungerar det med varg boskap och vargar, men där
  antar jag att bonden och jägaren tar bössan och gör det surt för vargen,
  när den kommer för nära,
  utan myndigheter som lägger sig i.Så har det fungerat sedan urminnes tider, utan att vargen utrotats!
  Att vargen utrotades i Sverige berodde på myndighetsbeslut
  på 1800-talet:
  lokal förvaltning inom älgförvaltningsområden för REGLERING av rovdjursförekomsten!
  Myndigheter utrotade vargen,Björnen, lodjuret och,järven.
  Jakten utrotar inge i Sverige!
  Det är inte vargen, som är den främste primaten i vår natur,
  utan människan, och inget fel i det, då vi är det enda rovdjuret, som kan REGLERA viltstammarna!
  Vargen äter bara det som finns, sedan flyttar den eller dör!
  .

 • B Varg

  Bernt Karlström
  Rovdjur såväl som människan ser till sin överlevnad med vetskapen om den enes död = den andres bröd.
  I Canada träffade jag en gammal man som varit ” trapper ” längs sin jaktlinje med gevär, ej onödigt mycket packning trots otroliga strapatser i stormar, kyla o ibland sjukdom.
  Han var ljushårig med klarblå/grå ögon, påminnande om vargens något stålgrå ögonfärg i dagsljus.
  Hans berättelse i korthet om sitt liv i vildmarken som var hans ”hem” beskrev han helt kort med att vargen accepterat honom som en del i sitt jaktområde pga att han inte dödade vargar trots sin förmåga/överlägsenhet med sina blixtar.
  Vid långa tider utan byten fällde trappern vid tillfälle en Mos-älg till vargarna för att ej själv bli betraktad som föda medan han vittjade sina fällor. Varg o människa levde sida vid sida. Slutet av hans berättelse blev över min förmåga då han sa att,- ” Vargarna känner när mitt hjärta skall sluta slå men i vargens hjärta finns ingen onska och en vacker dag käkar dom väl upp mig! Ha ha ha ha!
  Sade han o vem vet? Kanske smakade gubben gott på vargavis ändå?!
  /Bernt

 • http://filindeblogg.nu Susanne

  Hej Bernt1
  Tack för en fin historia som jag valt att lägga ut på bloggen idag – 18 juli 2014.
  Varm kram/Susanne

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.