Våga värna varg!!

Lokalt, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

VEM VÅGAR VÄRNA VARG?

Vem vågar stå upp och säga
att det som händer nu är FEL!?

Vem vågar trotsa, gå emot, demonstrera?

Jag? Du? Ingen?

Jag vågar och jag vill!

Men frågan är – HUR?

Nu går startskottet! Nu inleds den skamliga avrättning som kallas licensjakt på varg!

20 vargar ska dödas! 20 stycken av en art som klassas som ”starkt hotad”. 20 vargar av drygt 200. Vad är det för rim och reson i det?

Jag hade hoppats att vargen skulle fälla regeringen! Mota bort klåpare som Andreas Carlgren och jägarallierade som Eskil Erlandsson – men icke!
Hur dum får jag bli? En varg är väl ingenting att orda om? När det finns sånt som ”arbetslinjen”, ROT-, RUT- och BOT-avdrag. När det bara handlar om att sko sig på andra – få bättre än sin nästa. Jobba hårdare, trycka ner djupare och skapa utanförskap. Då är vargen en skitsak!

Jag tänder ljus för vargen hela dagen. Hela dagen ska det brinna ljus i mitt fönster. För ett hatat, värnlöst djur mot tusentals skjutgalna jägare.

Tidningarna haussar upp jakten enormt! Men med hjälp av media – sprid information! Visa på det vansinniga! Se till att detta aldrig mera får hända igen!
Genom tidningar och TV får vi veta! Genom föreningar likaså.

Igår fick jag denna information från kansliet på Svenska Rovdjursföreningen: ”Obduktionsprotokollet från förra året var ingen upplyftande läsning. Jag tog särskilt illa vid mig av den varg som sköts i rumpan och fick könsorganet söndertrasat. Jag är ingen expert men inte tyckte jag att SVA:s rapport tydde på en väl genomförd jakt…” (SVA är Statens veterinärmedicinska anstalt)

Skjutgalna jägare som hatar varg! Som skadskjuter och lemlästar i hysterin att vara först att fälla en varg!

Här kommer några bilder från Internet som får tala för sig själva: …..

….. ….. ….. …..

När det istället kan få råda frid mellan djur och människa. Leva med respekt för varandra. Ta in saklig och riktig information. Inte gå på allt som sägs! Inte blunda för dumheter! Leva i harmoni med naturen och inte vara så dumma och rädda.

Leva och låta leva.

Vara stolt över våra vilt levande rovdjur. (Varg i Kolmårdens djurpark)

Respekt! Jag kräver respekt! Är du av samma åsikt! Gå med i Svenska Rovdjursföreningen nu! Klicka HÄR för att komma dit. Svenska Rovdjursföreningen har samlat in 21 500 namnunderskrifter mot jakten som börjar idag. Alla dessa 21 500 personer kommer inte att låta sig nöjas nu när jakten är igång. Så gå med i föreningen och se vad som kommer att hända härnäst! Protester och demonstrationer. STÖD VARGEN OCH  SVENSKA ROVDJURSFÖRENINGEN!

Ljus fladdrar i mitt fönster. Men det är bara början…

Under granens gren la jag mig tillrätta,
natten var isande kall.
Men hoprullad med nosen i min varma päls
somnade jag.
Drömmarna var fyllda av oro,
skrik, tjut, skott!
– Varför drömmer jag så?
Ensam i skogen.
Bara nattens viskande ljud.
Morgonen gryr…
– Måste upp! Fly! Drömmarna biter sig fast som envisa loppor i min hud!
Iväg! På flykt! Ständigt denna oro i min kropp!
– Ändå har jag väl inget att rädas…
Skogen är stor och trygg…
Vädrar med nosen mot skyn. En obekant doft!
Men välkänd ändå…
Grenar knäcks. Smygande steg.
Den sista morgonen har randats…
 • Vildmark

  Äsch, skitsnack, läs på om vargen, den är INTE farlig!!!

 • Göran Nyre’n

  Var hittar du den statistiken. De vilda har en fantastisk förmåga att hitta balans själva – utan inblandning av jägare. Var hittar du belägg för att bra vargstam skulle utrota sina bytesdjur och bli farliga för människor ?
  Istället talar allt för att det är mycket farligare att bo t ex i en förort till Stockholm. En kvinna som bor i vargdistrikt i Värmland t ex kan räkna med att hennes egen make är minst en miljon x farligare än alla rovdjuren tillsammans.
  Liksom alla andra verkliga faror som avsätter sig som statistik – Som man kan kolla.
  Nej sluta att vara dramaQueen och försök att se proportioner.
  Att flytta till stor stad och förort skulle säkert göra att du längtar tillbaks till vargarna. Proportioner och vettiga analyser av vad en öka vargstam verkligen innebär efterlyses från ditt håll.
  Kraftigt överdrivna myter känner jag redan till.

 • Göran Nyre’n

  Vilken fantasi du har Georg Andersson. Om viltstammar (bytesdjur) dör ut dör vargarna ut. En skog utan bytesdjur men full med rovdjur är den lägsta 18-hundratalsnivån på en debatt som jägare kan hitta på. Biologi på grundskolenivå skulle nog sitta bra.

 • Göran Nyre’n

  De flesta jägare är helt vanliga människor, som lever i nuet och skulle avgjort anpassa sig till en mångfald vad gäller arter.
  Det gäller er andra som mentalt har fastnat på 18-talet och inbillar er att det är ni som sköter naturen för att den inte skall fara illa och för att vi skall ha ngt att förvalta.
  Ni utgör det absolut största hindret för mångfald och livskraftiga djurstammar. Ni är till och med den största faran för bytesdjur vad gäller urval och djurarters utveckling.
  Väx upp och börja ta till er moderna rön. Allt handlar inte om er, era bössor och ngn tydligen självklar rätt att se svenska marker som era privata lekstugor.
  Det finns andra människor som inte förvandlas till offer och dramaQueens då de skall beskriva rovdjur.
  Helt utan proportioner.

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.