Minnet hos Arboga Minne

Ankdammsnytt, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Jag är medlem i Arboga Minne, en hembygdsförening som ligger mig varmt om hjärtat. Denna förening ger ut en årsbok och det är med stor glädje och förväntan jag kastar mig över den när den kommer i brevlådan! 2011 års årsbok har ett kapitel om Arboga Glasbruk vilket gladde mig mycket. Jag bor nämligen på Glasblåsargården, glasblåsarnas arbetarbostad en gång i tiden.

Döm om min förvåning när jag ser följande bild i boken: Författaren till kapitlet beskriver mest arbetet på glasbruket men visar också ett foto på ”Den gamla glasbruksvillan”: Detta är inte Glasbruksvillan! Det är det gamla Järnvägshotellet som låg mitt emot Glasblåsargården.

Glasmästarvillan – där disponenten för Arboga Glasbruk bodde en gång – ser ut så här: Jag vet det bestämt för jag har pratat med människor som bodde här en gång när det begav sig. Som berättat om julgransplundringar hos disponenten i det fina, vita huset.

Arboga Minne får nog lägga lite mer vinn om just sitt ”minne”. Fastighetsbolaget ”Anno 1872”, varifrån bilden på den verkliga glasbruksvillan tagits, har på sin hemsida refererat till just Arboga Minne för uppgifterna kring villan. Klicka HÄR för att komma till bolaget.

Här en annan bild. Den visar Glasblåsargården till höger med gamla Järnvägshotellet på vänster sida.

Det var lite Gyllene Ankdammsnytt!

Igår besöktes Himmeta och kära vänner där! Som alltid vankades en nygräddad kardemummakaka! På gården finns många djur och särskilt klappade vi gamla Flisan. Som alltid låg hon troget under bordet medan vi fikade. Hon är så gammal och stel. Kanske finns hon inte nästa gång vi kommer på besök…

En av gårdens katter, Svenne,  tog farväl när vi åkte.

Så här dagen före årets sista dag får man börja summera. Vad hände? Hur gick det? Vad var bra och vad var mindre kul? Är det något man kan rätta till dessa sista skälvande timmar på 2010? Klockan tickar på. Snart är ett nytt år inne. Nya föresatser!

Gott slut tillönskar jag er med ett lite kylslaget gästabud…
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.