Stora tuttar och ingen hjärna

Allmänt, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

När jag var ung på 60-70-talet pratades det aldrig om bröst. Vi tjejer brydde oss inte om storleken och det gjorde ingen annan heller. Jag minns aldrig att någon sa att den eller den hade ”för små bröst”.
Däremot minns jag hur grabbarna hade lite roligt åt en tjej som hade rätt stor byst. Dom sa: ”-Det hon hade där uppe har ramlat en bit ner…” Elakt, men det är vad jag kommer ihåg av någon bystdebatt.

Nu matas man ständigt med ett mycket märkligt skönhetsideal för kvinnor! Kvinnor ska vara smala, ha enorma bröst, inga rynkor och stora plutiga läppar! Därutöver ska håret vara stort och gärna blont fast inte på andra ställen än skallen. Därmed krävs rakning av resten av kroppen! Det är s.a.s. grunden för en snygg tjej.
Utöver det tillkommer justering av fel näsa, fel öron, fel kinder, fel ögon, fel höfter, fel stjärt o.s.v. Kroppsideal utan hjärna!

Hjärnan är nämligen inte alls viktig i sammanhanget. Hjärnan där JAGET finns. Den person jag är. Omtänksam, känslig, varm, intelligent, arg, glad, kreativ, stillsam, upprörd, rolig = inte viktigt!

Hur kan kvinnor gå på detta?? Hur kan tjejer gå i ledband utan att tänka själva? Varför opponerar sig inte kvinnor? Varför vägrar dom inte? Varför har dom så förbaskat dåligt självförtroende!?

Så mycket för jämlika Sverige! Så mycket för världens mest jämställda land! För det är där problematiken ligger. Dålig självkänsla parat med bristande insikt. Lägg sen till oförstående, slö omvärld och i en del fall – ansvarslösa föräldrar!

Jag tänker förstås på Kissie. På Wikipedia står följande: Alexandra Barbara Nilsson (mer känd som Kissie), född 18 april 1991, är en svensk bloggare. Kissie startade bloggen i januari 2007, och gick i augusti 2009 om Blondinbella som en av de största bloggarna i Sverige med 583 440 läsare i veckan. Kissie har idag ca. 150 000 besökare om dagen. (Bloggportalen).

Detta är Kissie! Fejk rakt igenom. På Wikipedia läser jag vidare: ”Kissie har förstorat brösten, läpparna, ändrat formen på sin haka, näsa och panna, samt fyllt ut kindbenen.” Sidan tillägger: ”Kissie skriver bland annat om sitt liv, fester och shopping.”

Här är mera Kissie: Här: Och här:

Här är också Kissie… Som liten. Vad gick fel?

I Uppdrag Granskning för några dagar sedan fick vi höra om hur 30-åriga Christina ville ha större bröst till sitt bröllop. Trots att hon själv var medicinskt studerad med en mor som är läkare fanns inga gränser för hennes önskan om stora tuttar.”-Hon har alltid velat göra bröstoperation. Hon har pratat om det i många, många år,” säger fästmannen i TV-programmet. Christina vägrade vänta 3 månader i Sverige på större bröst och begav sig till Polen. Resten är historia.

Christina ligger nu som en grönsak på Malmö Allmänna Sjukhus – s k vegetativt tillstånd. Med stora bröst, javisst, men utan hjärna. Operationen orsakade en massiv hjärnskada och Christina kommer aldrig mer att vakna upp.

Som tonåring behövde jag inte bekymra mig. På den tiden fanns inte de ”skönhetsideal” vi ser idag. Det fanns heller inga plastikoperationer av det slag och i den omfattning som det gör nu.
Men hur länge ska vi förbli offer? Offer för vad andra tycker och tänker? Offer för pengar som styr när handel och medicin går hand i hand för största möjliga profit på dumma människor?

Och vilket ansvar har vi?
Vilket ansvar har läkarna som snittar, suger och fyller ut? Vilket ansvar har reklambyråerna och de giriga VD-arna för Medical Travel och andra? Vilket ansvar har föräldrar för sina barn?

Har myndigheter ansvar? Det svenska samhället? Ingen?

Vem ska säga ifrån? Vem ska sätta ett stopp för vansinnig manipulation av redan fulländade kroppar? När ska vi prioritera hjärna framför kropp? När blir det viktigare med värme och omtänksamhet än stora tuttar?




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.