Först skola för ALLA BARN!

Sverige & Världen Kommentera!

Skakar huvudet när jag läser att regeringen nu inför ”elitklasser” inom gymnasieskolan.

Regeringen med Björklund i spetsen för skolfrågorna har fortfarande ingen aning om hur verkligheten ser ur! Och då menar jag verkligheten för det stora flertalet barn och ungdomar i den svenska skolan! Inte verkligheten för några få superintelligenta elever – som klarar sig väldigt bra ändå utan ”elitklass”!

ALLA skolelever i Sverige MÅSTE ha rätt till en värdig och fullständig grundskoleutbildning!! Så är det INTE idag!

Det visar bl.a. det faktum att IV-programmet – det s k individuella programmet – är det största programmet inom gymnasieskolan! På detta program hamnar alla som inte klarat grundskolan helt och det är alltså det stora flertalet!

Att satsa på ”elitklasser” när grundskolan ser ut som den gör är otroligt korkat!

Man kan inte börja med de tjusiga övervåningarna och balkongerna när man bygger ett hus – man måste se till att ha en god och stabil grund först!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Sverige har skolplikt – men politikerna har missuppfattat denna skolplikt! Plikten gäller inte bara att elever upp till 16 år måste gå i skolan – det gäller också att ha en skola att gå till! En undervisning värd namnet!!

Idén med ”elitklasser” visar klart vilka som styr Sverige idag! Ska blivande unga matematikprofessorer om några år hålla landet igång medan största delen av de jämnåriga fått undermålig utbildning och saknar jobb??

Hur dum får man bli!?




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.