Bensin för 27 kr litern!?

Sverige & Världen Kommentera!

Först reagerade jag starkt emot ett bensinpris på 27 kr per liter! Det lät inte klokt helt enkelt!!

Sen började jag fundera… 27 kr litern skulle betyda drygt 1600 kr för att fylla bensintanken på min bil. Och vad skulle det innebära i sin tur?
Jo, självklart skulle jag tänka både en, två och tre gånger på hur ofta jag skulle använda bilen!! Jag skulle absolut inte köra mer än när jag verkligen behöver!! Jag skulle börja cykla inom stan – skaffa ordentliga cykelkorgar både fram och bak för att kunna handla. Jag skulle börja kolla buss- och tågtabeller när jag måste fara till grannkommunerna för lasarettsbesök eller annat.
OCH det skulle gynna miljön! Förutom min plånbok då…

Men det finns ett aber här och ett mycket stort sådant! Kollektivtrafik är inget alternativ! Med det menar jag att det finns inte tillräckligt med avgångar för vare sig buss eller tåg! Det finns heller inte järnvägsspår och stationer som täcker området Sverige i den utsträckning som skulle krävas för att människor skulle kunna välja bort bilen! Här kommer också Sveriges missade satsning på höghastighetståg in – som det skrivs om i en debattartikel i DN idag!

Bygg ut buss- och järnvägsnät – sen kan bensinpriset höjas. Vi kan inte bara prata om ”klimatsmart” utan att gå in för denna smarthet i verkligheten också! Och för att bli ”smart” måste det finnas möjligheter till det! Och INTE bara i Stockholm och i Sveriges sydliga delar – utan i hela landet! Det finns faktiskt en norr halva av Sverige också som behöver uppmärksammas! Liksom landsbygden såväl i norr som söder, öster och väster.

Vi är bortskämda med att kunna ta bilen överallt. Ge oss alternativ – sen kan bensinpriset höjas och vi kan börja lära om!
Upptäcka att det faktiskt är rätt skönt att sätta sig på en buss eller tåg och kunna slappna av, läsa något eller fika – istället för att behöva ratta själv!

Om du inte har någon planet att bo på, om du totalförstör miljön – behöver du inte tänka på bilen eller bensinpriset längre. Då behöver du bara försöka överleva i en nedsmutsad förstörd värld. Det kanske inte drabbar dig i din livstid – men dina barn och barnbarn…
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.