Vårdpersonal i alla län – förenen eder!

Sverige & Världen Kommentera!

Stå er sjuksköterskor! Ni ska inte bara ha högre ingångslön – det viktigaste är att lönen inte sen står stilla år efter år!! Jag har träffat kvinnor som jobbat i över 30 år som sköterskor och som äntligen kommit upp i en månadslön heltid på över 20 000 kr!
Jag känner en kille på 25 som fick 24 000 i lön på ett nytt datajobb och han saknar högskoleutbildning.
Det är ju fullständigt vansinnigt!

Här förväntar vi oss vård så fort vi får minsta krämpa! Här förväntar vi oss också snabb vård och rätt vård och nära till hands!
Då ska de som utför jobben också ha betalt i motsvarande omfattning! Så är INTE fallet idag!!

Så fortsätt strejka! Jag tycker förresten att all landstingsanställd vårdpersonal ska göra revolution! Från biträden till läkare!
Läkare tjänar mer än sköterskor det vet alla. Men vet ni att en privatanställd läkare tar ut DUBBELT i månadslön mot en som är anställd av landstinget!! Är det klokt!!??
Sen kan vi ju bara fantisera om vad stafettläkarna håvar in i löner från landstingen när de ”rycker ut” för att hjälpa till…

Nej – vårdpersonal i alla län – förenen eder!! EN GÅNG FÖR ALLA! Nu får det vara slut!!

Förresten så gäller det alla yrkesgrupper som har med människor, vård och omsorg att göra! Socialtjänsten och lärarna är ett par exempel!

Vård, omsorg och utbildning ska bara fungera men måste kosta så lite som möjligt! NU FÅR DET VAR SLUT MED DET!

Såg i Sydsvenskan att kommunstyrelsens ordförande i Malmö Ilmar Reepalu (s) föreslår att eleverna betygsätter lärarna! Tycker jag är ett bra initiativ. Då blir vi kanske av med några gamla stötar plus en hel del värdelösa lärare till förmån för de bra!

MEN problemet är inte bara så enkelt som att sätta IG på en trött och desillusionerad lärare som strax är på väg in i väggen. Det gäller att få upp ”statusen” på läraryrket OCH lönen!

Att undervisa barn och ungdomar till ansvarsfulla vuxna med ett yrke i bagaget måste vara ett av det viktigaste jobben i samhället. Men vem vill jobba med det? En låglöneyrke där jätteklasserna med bångstyriga ungar tagit över verksamheten.

Sätt ner foten och säg STOPP! Gäller såväl sjukvårdspersonal som lärarkår och andra ”vårdande yrken”!!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.