3 juli – möten och meeting med Emma och andra

Insamlingen till "EMMA", Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Lördag 3 juli denna underbara sommar 2010. En morgon full av förväntningar men också en morgon med ett stilla lugn, innan allt drar igång.

En morgon att inta frukostkoppen på trappan. Lagom varmt innan termometern rusat bra mycket över 20-strecket och solen står högt på himlen. Bara jag och katterna.

Ljuvligt lugnt och stilla. Funderar på allt som händer och allt som kan komma att hända.
Tänker först och främst på en mamma och en pappa som aldrig fick hem sin son igår kväll. Istället fick dom det där telefonsamtalet som ingen förälder vill ha…

En olycka invid Götlunda, nära Arboga. En bil gör en U-sväng, en annan bil kommer i hög hastighet – kollisionen är ett faktum – en 21-årig pojke dör. Så fruktansvärt. Så fasansfullt att tänka sig att behöva byta ut ljuvlig, ledig sommartid mot att gå på sitt barns begravning. En smärta, ett avgrundsdjup man bara kan ana något lite av.
Sen att se bilderna från olyckan som spottas ut av kvällspressen. Förvridna bildelar av ett fordon som till synes är totalkvaddad. Hemska beskrivningar där man bara kan ana vad som skedde, föreställa sig lite vad den sista färden kan ha inneburit för den unge pojken. Bilder och text ingen mamma och pappa vill ta del av.

En annan som också  fått känna på den ohyggliga smärtan av död är Emma Jangestig. Emmas bok kommer ut senare i år och heter ”Varför gråter inte Emma?” Boken ges ut på Forum förlag och om du klickar HÄR kommer du dit!

Livet ger både sorg och lycka. När något fruktansvärt händer i ens närhet blir man så rädd om det man har. Så rädd om sina nära och kära. Vill hålla hårt, krama länge.

Livet går vidare. Idag är det Arboga Meet – en årligen återkommande fest där otroligt fina gamla jänkare visas i Arboga! Arrangör är Sleepy Town Cruisers och du kommer till deras hemsida genom att klicka HÄR! Där kan du se dagens program som börjar med utställning av bilarna klockan 10, följt av cruisingen från klockan 16. Hela lördagen är det fest och fart i Arboga! Här en av de bilar som deltar – ägd av min vän Kajsa:

Avslutar bloggen med något utomordenligt fånigt som jag hittade i en gratistidning man fick på Viking Cinderella, ”Scandinavian World”. Lockad av en tävling om en parfym började jag läsa om parfymen i fråga… Parfymen heter Classique X och beskrivs som ”sensuell och modig på samma gång”. Så här kan man läsa om Jean Paul Gaultiers nya sommardoft: ”Classique kvinnan spelar det mystiska X-kortet, X är en hemlig identitet, lust utan gränser.” Och vidare: ”Classique X-kvinnan lovar sensualitet och lekar med elegans och finess. Hon bekänner sina behag utan falsk undergivenhet.” En parfym för en hora/madonna alltså!
Jag behöver inte känna doften på parfymen – jag storknade bara av texten – och kommer inte alls att tävla om en flaska Classique X!

För mig räcker doften av smultron! Ihop med sommarens alla blommor.

Ha en skön lördag! Var rädda om varandra! Ta ingenting för givet – allt kan ändras på ett ögonblick.
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.