Blommorna i San Agustin

Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Jag med alla mina 627 bilder från Gran Canaria måste ju sovra, välja bland bilderna och presentera dom lite pö om pö.

Idag blir det en blogg om ”Blommorna i San Agustin”. Det tarvar en hel blogg eftersom det finns hur mycket vackra blommor som helst där förstås.

Röda hibiskus! Helt underbara!

Och gula!

Rosa hibiskus: Läs mer om blomman genom att bl.a. klicka HÄR!

Nerium Oleander är en av mina absoluta favoriter! Att se blomman växa på enorma buskar är en fantastisk känsla när man minns barndomens fina nerium i liten kruka, ompysslad av mamma. Doften är helt underbar. Klicka HÄR för att läsa om Nerium Oleander.

Invid poolen väster jasmin: Om jasminer hittar du HÄR!

En av växterna som frodades rikligt i San Agustin var en med blå klockor. Tyvärr blev inte fotografierna av blomman bra – men växten är omskriven i ”Dag & Natt” som är en gratistidning för skandinaver på Gran Canaria. Blomman är uppkallad efter en svensk professor Carl Peter Thunberg (1743-1828). Klockthunbergia” eller Thunbergia Grandiflora. Läs mer om den blå blomman genom att klicka HÄR!
Växten såg man slingra  överallt med sina vackra blå blommor. Jag bröt av en till dottern då vi firade hennes födelsedag.

Avslutar med en bild som visar lite mer vildhet hos den kanariska naturen. Först en svart bild med månen! Dålig bild – men svårt att fånga det jag ville i mörkret: En halvmåne, halv på annat sätt än vi är vana vid här uppe i Norden!

Klipporna nedanför San Agustin!
En sådan bild får i alla fall igång min fantasi!





Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.