Steampunk och Fossum

BÖCKER jag läst, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

Steampunk -vad är det? Karaktäristiskt för steampunk är teman och material som synlig mekanik, kugghjul och mässing. Steampunk finns bl a i filmer och mode. Här ett par bilder på Steampunk fashion. eller så här:

Hemma hos mig ”steampunkas” det nu för fullt. Smycken i steampunk görs t ex av sönderplockade klockor- Satser med kugghjul och annat kan beställas över Internet om nu ingen vill offra armbandsuret.

Om man varken kan eller vill pillra med smyckestillverkningen själv finns det smycken att beställa – också över Internet. Hittills har jag inte hittat någon i Sverige som saluför steampunksmycken.Om intresse finns hos bloggens läsare kan jag vidarebefordra kontakt till försäljare utomlands!

Nedan örhängen och armband i steampunk. Smycken som dottern fått i gåva från England. Läs HÄR vad Wikipedia har att säga om Steampunk.

*****

Karin Fossum har åter utkommit med ”en Konrad Sejer-deckare” som omslaget på boken säger. ”Deckare” tycker jag låter för lättvindigt och enkelt när det gäller Karin Fossum. Hon skriver kriminalromaner med socialt patos och påminner en hel del om en av mina favoritförfattare – Minette Walters.

”Döden skall du tåla” är en mycket bra bok. Den är inte i klass med Karin Fossums bästa – ”De galnas hus” – men en god bit på väg.
Boken handlar om hur ganska simpla händelser får drastiska följder. Hur utförda handlingar kan få betydligt större konsekvenser än man trott. Men ger också en bild, á la Walters, av orsakerna till händelserna. Varför tonårspojken spelar människorna dessa svarta spratt men också hur den sköra ytan i vardagslivet krackelerar för personerna som utsätts för tilltagen.

”Döden skall du tåla” 269 sidor otäckt bra bok, skriven av Karin Fossum! Läs den!
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.