Drug preguntas

Den sköra lyckan.

Allmänt, Facebook, Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, LYCKA, Personligt!, Relationer, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Idag på det nya årets andra dag handlar det om kärlek och den sköra lyckan.

Efter nyårshelgen kändes det självklart att ämnet skulle bli detta. Varför får ni veta strax.

 På tåget för ett par dagar sedan satt en gäng unga killar. Förväntansfulla – med kostymväskan intill och systemkassarna på bordet – pratande de om nyårsafton. Allt lät så roligt och hoppfullt.

På hemvägen satt bloggaren bakom en annan, slokörad ung man. Också han med kostymväska och packning – men utan glädje i rösten. Han ringde en polare och sa
”- Jag har mått bättre”.
Fyllsjuk, tänkte bloggaren, som inte kunde undgå att höra vad den unge mannen sa. Men – det handlade om att bli lämnad.  Att förväntansfullt åka många mil till flickvännen på nyårsafton – uppklädd och fin – för att bli sviken och dumpad sen. Killen var ledsen och bedrövad.

Då kom bloggaren att tänka ”den sköra lyckan”. Det där om blödande hjärtan… Hon tänkte på hur stark kärleken kan vara och hur åren, vardagen, stressen sakta får hjärtan att börja blöda och förhållanden att ta slut…

De där missförstånden… De där grälen… Som gör att vi snart verkar leva i skilda världar – utan någonting gemensamt längre… Den där kärleken som var så stark! Borta…

Bloggaren vet. Hon har varit med om allt det där.  Ung och längtande efter kärleken! Och hon hittade honom!
Men åren gick. Så mycket som skulle klaras av. Hem, barn, jobb, pengar – vardagssysslorna tog över alltmer så att det plötsligt varken fanns tid eller ork kvar för den där varma kärleken man hade en gång.
Allt var över… Sorgen oändlig. Allt man trott på! Allt man hoppats! Borta…

Ännu mer kom bloggaren att tänka på det där med ”den sköra lyckan” när hon på Facebook ser all längtan som finns – särskilt efter en ”parhelg” som nyårshelgen.

Ensamma människor, lämnade människor skriver om sin ensamhet och sin längtan.  Och gör de där testerna. De där testerna som säger precis det där som vi vill att andra ska veta – att vi känner och längtar. Att vi hoppas och tror!

Det som verkligen kändes ”heartbreaking” var en annons på Facebook idag – den här…   Någon vill sälja en ring – ”Fin ring i ask – orörd”, står det.
Det bloggaren har ringat in är detta…  Kanske var det den sorgsne unge mannen på tåget hem som lagt in annonsen?

 Men varför blir det så här då?? 

 Det finns förstås massor av svar på det. Och det där med svar, att prata – med varandra – det är nog där en stor del av lösningen kan ligga. Innan allt exploderar i bara gräl.

Att prata med varandra! Att trots allt vardagsslit hitta tid för att prata! Fråga, få svar, berätta hur det känns, förklara missförstånd.

Och kramas! Förlåta och kramas igen.
Inte ge upp så lätt.
Aldrig glömma varför den där kärleken började blomma en gång…

 Så bloggaren vet hur det känns… Men – precis som det står på bilden – om ni tittar noggrant till höger: ”There is always hope”.

Det finns hopp! Det finns nya vägar att vandra! Det finns ny lycka att fånga!  Bara du vågar. Bara du har ett öppet sinne. Bara du tar chansen.  Du måste göra ett val – för att ta en chans – eller så kommer ditt liv aldrig att förändras.

Bloggaren har tagit chanser. Trots att hon var jätterädd, dödsförskräckt. Men hon vågade!

Hon tog ett jättekliv rätt ut ur sin trygghetszon! Hon hade ingen aning om hur det skulle gå. För först efteråt vet du svaret. Hur det gick. Det där du vågade. Överlevde du? Följde en katastrof?? Eller blev allt bättre kanske!? Våga – vinn!
Bloggaren vågade och vann – känslor, lycka, erfarenheter och nytt liv!
Med sådana chanser riskerar man sånt här i jul- och nyårstider när man inte har möjligheter att träffas… Det är smällar man får ta! 

Har du ett lite trasigt, hoplappat hjärta? Våga ge ut den igen – trots lite skador och ärr.

För varje dag är en ny chans! ”När vi slutar ta risker – slutar vi leva livet”! Går det inte som du vill har du ändå fått goda livserfarenheter på köpet.

Och att våga mötas, våga kramar och kärlek – handlar om så mycket mer än just närhet till någon annan. Det sprider sig till resten av ditt liv som ringar på vattnet. Du blir glad, får energi, skrattar och mår gott igen – och du lyser upp även andra.

Ni som har er käresta kvar – var riktigt rädda om varandra! Glöm inte att få tid för BARA ER TVÅ då ni kan påminnas om varför ni en gång i tiden förälskade er i just varandra!

Ni som har funnit en ny – var rädd om kärleken. Ta det försiktigt och varligt.
”Den sköra lyckan” är ömtålig som glas. Handskas snällt och varsamt med den
– och kärleksfullt…

Och ni sorgsna ensamma som längtar…

 

GLÖM INTE DETTA: ”En relation är perfekt när två pratar med varandra som bästa vänner, leker som barn, argumenterar som man och kvinna och försvarar varandra som syskon”.

Lite annat också idag. Det här:  ”Härliga händelser 2017”! Den proppfulla glasburken öppnades på nyårsafton:  Det blev 75 härliga händelser. 75 saker som bloggaren tyckte var så där lite extra härligt under förra året! Det rörde sig mest om egna känsloupplevelser men också om barnen, Älskling och vänner. Här är några av händelserna ur högen! 😀 

Bloggaren rekommenderar andra att göra en sådan här burk. Det var så roligt att läsa på nyårsafton! Man blev varm i hjärtat och fick sig en del goda skratt också. Händelser som kanske redan fallit i glömska när månaderna gått men som sannerligen var värda att minnas igen.

Nu är en ny glasburk färdig!
Och minsann har det inte droppat ner några härliga händelser redan! 😉

Slutligen lite roliga och annorlunda Herr Gårman-bilder från Dagens Nyheter! Det är i Lund som de här skyltarna finns! 😀 Konstnären är okänd, enligt tidningen.

Bloggaren tycker att det verkar vara en väldigt bra start på 2018. Lite risktagande! Lite roligt! Och det där med att hjälpa upp varandra.

 Så hjälp varandra! Var rädda om varandra! Våga mera! Kramas mera! Var rädda om den där sköra lyckan…

Och – risken är stor att det kommer fler bloggar 2018! Puss på er!

 

 

 

 

 

 

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.