Drug preguntas

Alla helgons helg, kattfödelsedag och plåstermänniskor!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Högtider, Lokalt, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Alla helgons helg – Alla helgons dag – en särskilt högtid för att tänka på de döda, alla de som inte finns bland oss längre här på jorden.
En fin tanke – men att tänka på de nära och kära som inte längre är i livet gör man självklart vilken dag som helst på året.

Idag är det i alla fall Alla helgons dag. Och man behöver inte köpa fina kransar och lyktor – man behöver inte gå till en grav. Man behöver inte ens ha en grav att gå till. Man kan göra någonting väldigt enkelt denna dag. Så här till exempel: Bloggarens mor och far – foton på en hylla där hemma och ett ljus med batteri och en liten knapp att släcka och tända med.

På tal om helt andra saker. Hur man är, hur man vill vara och hur andra borde vara – och allt däremellan. Bloggaren är nog rätt så kreativ och fantasirik – och gillar det udda och lite annorlunda.

Som när hon var liten – då hennes mamma hade fina efterrättstallrikar och det fanns en udda! En som inte hade blå blommor utan smultron i botten. DEN tallriken skulle bloggaren absolut ha. Det som stack ut – som inte var som de andra – som var lite spännande och annorlunda. DEN!

Och så har det fortsatt.

Bloggaren gillar att läsa böcker. Att börja läsa en bok och se miljöerna växa fram med fantasin. Husen, områdena, personerna som boken handlar om – så härligt.
Men bloggaren gillar INTE böcker med för långa kapitel! Ännu värre med böcker som inte har några kapitel alls! Det ska vara lite avgränsat så man kan sluta läsa när man nått ett visst kapitel. Sätta gränser liksom.

En annan vurm som bloggaren har är tillbringare! Det här är en del av de tillbringare som finns i hemmet. Det finns några till… och det kommer säkerligen fler…
Lite udda det också kanske.

Och udda personer – det lockar bloggaren också. Om personerna är udda på ett bra och spännande sätt förstås.
Det finns motsatsen också och de personerna är bara jobbiga. Bloggaren har råkat ut för en del sådana, som dessutom hänger sig kvar, klistrar sig  fast på en fast man inte vill.
Som plåster! Svåra att få bort! De gör en bara illa.

 

Ett plåster!
Skaver på en plats där det inte hör hemma.
Skaver, irriterar och gör illa.
Var gång man lyckas riva bort plåstret –
hittar det en ny plats!
Skaver, irriterar och gör illa.
Till slut har man så många sår av bortrivna plåster
att man låter plåstret sitta kvar –
skavande, irriterande, värkande.
För man orkar inte mer!
Det är enklare att låta ett onödigt plåster sitta där och irritera
än att rycka bort det hela tiden!
– Det får väl sitta där och skava tills det äntligen faller bort av sig självt!
Hur kan någon vilja vara ett levande plåster?

Jobbigt med sådana människor – plåstermänniskor. Besvärligt för dom som drabbas och tragiskt för plåstermänniskorna som inte förstår att de inte är välkomna.
Då gäller detta med gränser också! Att sätta och förstå gränser!

Och så här är det – dagens ord: ”Bara du kan förändra ditt liv”. Gäller oss alla – plåstermänniskor såväl som andra.

4 november och Alla helgons dag – och inte bara det! Kattpojkarna hemma hos bloggaren fyller 12 år idag! Bröderna Brothers – Curry och Felix från trakterna kring Skultuna. Bröderna är resultatet av en fin innekatts eskapader när hon smet ut och umgicks lite med en bondkatt där ute på landet!

Tänk ändå vad mycket som kan hända i det fördolda där ute på vischan…

Sköt er nu där ute! Gör lagom mycket spännande saker och gärna lite hemligt – det är bara härligt! Var snälla mot varandra och lova att inte klistra er på folk som inte vill! Fatta vinken och lägg av!

Ljuvligt väder i Chinatown på förmiddagen.
Det gäller att passa på att njuta medan tid är.
Gäller allt här i livet.

 

 Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.