Drug preguntas

Obsession – besatthet! Fy skäms!

Allmänt, Brott och straff, Känslor, Lokalt, Psykologiskt, Relationer, Sjukdomar och vård, Stalking, Stress och utbrändhet, Svartsjuka och sjuk av avund, Sverige & Världen, Våld, Vetenskap Inga Kommentarer »

Bloggaren tog ett skönt, välgörande bad nyligen. Hon låg där och funderade. Smälte intryck. Plötsligt dök minnen upp – och inte några trevliga minnen…

Minnen av besatthet – obsession – och då menar bloggaren INTE parfymen!!

Utan verklig obsession, besatthet!

Om man googlar på ordet besatthet så kan man bl.a. läsa detta, citat från webbsidan ”Steg för hälsa”:
”När besatthet inträffar har det att göra med låg självkänsla. Vi saknar något. Vi behöver något som vi inte har. Därför blir vi besatta.”

Vidare står det på sidan: ”Något händer när du blir besatt av en annan person… Denna exklusivitet dränker dig, för oftast vill du kontrollera allt. Som ett resultat fylls du av tvivel och är konstant på alerten, snarare än att vara avslappnad…”

Bloggaren kom att tänka på att hon själv blivit utsatt för en person som blev besatt av henne.
Det var vid en tidpunkt då hon själv var väldigt nere, utbränd och deprimerad, och hade via arbetet sänts till en plats för rehabilitering.

På platsen samlades flera psykiskt nedstämda med dålig självbild och lågt självförtroende. Besvikna människor, svikna människor – som förlorat tron på det mesta.
Väldigt sårbara människor samlade i en grupp långt ute på landet.

Vad händer då när sorgsna, hjälpsökande människor träffar andra i samma situation? Jo, de försöker trösta varandra.

De kommer samman, pratar ut och finner tröst hos varandra. Det händer då att en del kommer varandra särskilt nära.

Det händer att ledsna, sorgsna människor med sämsta självkänslan förväxlar sympati och tröst med kärlek…
Som texten om besatthet säger här ovan – ”När besatthet inträffar har det att göra med låg självkänsla. Vi saknar något. Vi behöver något som vi inte har. Därför blir vi besatta.”

Bloggaren träffade på en man som ”förstod henne precis”. Som det gick ”så bra att prata med” och som hon gärna anförtrodde sig till. En person som lyssnade. Han hade något hon kände att hon saknat…
En man som hon gärna tog en fika med där långt ute på landet. Alla i gruppen åt tillsammans men det var ändå den här mannen som var speciell.
Till slut gick det överstyr… Det blev en besatthet hos mannen. Bloggaren skulle alltid välja just honom att fika med, alltid vara den som hon träffade på kvällen och började hon bli avvisande blev mannen oförstående. Mycket oförstående… Vid ett tillfälle när bloggaren bestämt sig för att sätta en tydlig gräns – ringde mannen henne och tiggde och bad. Han mådde så dåligt. Kunde hon inte komma en liten stund så han fick prata…
Bloggaren tvekade men efter att mannen gråtit och träget bett henne så gick hon med på att träffa honom.
Det slutade med att han skadade henne genom att hålla fast henne så att hon ramlade omkull när hon skulle gå…

Det skulle bli värre. Mannen började förfölja henne. Ville vara bara med henne.

Vid ett tillfälle skulle bloggaren gå en promenad i skogen – ensam för att få lite frid och rensa huvudet på tankar. Hon skyndade sig att äta upp middagen i matsalen men mannen såg henne förstås och frågade anklagande varför hon tänkte gå utan honom.

Den skogspromenaden i skymningen glömmer bloggaren aldrig. Mannen gick bredvid henne hela tiden och stämningen var oerhört laddad. Det var långt inne i skogen – in the middle of nowhere…
 Mannen kändes hotfull samtidigt som han försökte ta på bloggaren, få henne nära sig, kyssa henne.
Bloggaren var avvisande kall men försökte ändå att inte pressa situationen för mycket. Med tanke på att mannen skadat henne dagen innan kände bloggaren att vad som helst skulle kunna hända.
Hon kände faktiskt sig hotad till livet.
  Mannen var mycket instabil, stor och stark och ingen av de andra i gruppen visste var paret var någonstans…

Från en varm och förstående vän blev mannen en besatt galning!

Efter den promenaden sökte bloggaren hjälp hos personalen som var ansvarig för rehabiliteringen – och det visade sig vara i sista minuten. Nu var mannen helt besatt.
 Bloggaren fick fly, gömma sig. Personalen ordnade nytt boende.
 Mannen låstes in i ett rum och förpassades sedan från platsen.

Det här hände för många år sedan men liknande saker händer igen och igen och igen.

På olika sätt sker denna obsession – besatthet.

Det kan vara en besatt man – – men lika gärna en besatt kvinna!

Som citerats i början handlar det om dålig självkänsla, lågt självförtroende, hos den som drabbas – ””När besatthet inträffar har det att göra med låg självkänsla. Vi saknar något. Vi behöver något som vi inte har. Därför blir vi besatta.”
Och är det känslorna som tagit slut hos motparten – då kan besattheten slå till. Oavsett om det är frågan om ett vänskapsförhållande som gått över styr, som i bloggarens fall, eller om det är frågan om skilsmässa, att bli lämnad av sin partner.

Ur artikeln ”När kärleken blir besatthet” i Aftonbladet står följande, citat:

”Ett varningstecken

De flesta kan uppleva en mild form av besatthet om en relation tagit slut på den andra partens initiativ. Vi känner oss sårade och svikna – något som är helt naturligt.

Det första tecknet på besatthet är när tankarna ständigt kretsar kring den här personen – vad gör han/hon just nu? Vem är han/hon med? Vad gör de tillsammans?

Det är en form av självplågeri som ofta knyter an till förnekelse- och ilskefasen, men som oftast upphör med tiden när bearbetningsprocessen når nästa fas.

Hur lång tid processen tar är olika från person till person, men om månader går utan förändring är det dags att se det som ett varningstecken, enligt Eva Sanner.
(Eva Sanner är psykosyntesterapeut och arbetar med par, bloggarens anm.)

 Citat ur artikeln som du hittar i sin helhet HÄR!
”Vad händer egentligen när ett förhållande tar slut – och beslutet inte är ömsesidigt? Hela din tillvaro faller ihop och under en tid – innan du kommit över honom/henne – så är det svårt att se hur du skulle kunna gå vidare.”

Män kan bli besatta – men det kan kvinnor självklart också.

Mäns besatthet kan tyvärr ta sig fysiska uttryck. – medan kvinnors besatthet ligger mer åt det psykiska hållet. ”- Om inte jag får dig så ska ingen annan heller ha dig!”

 Stalking – att förfölja någon – sysslar både män och kvinnor med.

 

 Så här står det i Wikipedia om stalking/förföljelse, citat:

Förföljelsesyndrom, stalkning (av eng. stalking), är att tvångsmässigt smyga på och förfölja en annan person.
Det kan exempelvis handla om en psykiskt störd person som förföljer en politiker, känd person, person i sin umgängeskrets eller en för vederbörande helt obekant person.

Det kan även röra sig om att kontakta en person i sådan omfattning via telefon, brev eller e-post att det uppfattas som trakasseri.

”Beteendet riktar sig mot personer i nuvarande eller tidigare umgängeskrets, till exempel tidigare förhållanden.”

 Stalking är ett brott och kan polisanmälas. På Wikipedia står följande:
Olaga förföljelse är en brottsrubricering i Sverige som införts för att försöka förhindra stalking. Förslaget innebar också att den tidigare termen besöksförbud ersätts med kontaktförbud, från och med den 1 oktober 2011.

Läs mera HÄR på Regeringskansliets hemsida om ”Förbättrat skydd mot stalking.”

Besatthet och stalking handlar om dålig självkänsla, lågt självförtroende.

 Vid besatthet då ett förhållande tar slut blir tyvärr barnen ibland slagpåsar – vapen mellan föräldrarna.
Helt förkastligt och kan faktiskt liknas vid barnmisshandel.

Förutom att den ena föräldern lever i sjuk besatthet utsätter han/hon den andra föräldern för lidande men framför allt lider baren!

När det gäller svåra händelser som du inte förväntat – sjukdom, utbrändhet, missförstådd vänskap eller en separation från den kärlek du trodde var evig – måste du acceptera och gå vidare.

Det kan kännas som ”the end of the world” och något du aldrig kommer att klara – men det enda sättet är att gå vidare. Sök hjälp om du känner att du behöver. Någon att prata med – någon professionell…
Begå inte bloggarens misstag…

Försök – det kommer att gå bra! Bloggaren vet.

Och blir du förföljd av mannen du valt att lämna:

Detsamma gäller den som blir stalkad av kvinnan du valt att separera ifrån:

* *

Det är inte lätt att vara människa… Bloggaren såg en otroligt bra film här om dagen. Den här: ”Good Will Hunting” – på svenska bara ”Will Hunting” med Robin Williams, Matt Damon och vår egen Stellan Skarsgård i rollerna bland andra.
Filmen handlar om en ung kille med ett val som kan förändras hans liv. Ett val som för många skulle tyckas självklart men som för den här killen med den uppväxten och den omgivningen inte är något hans ens bryr sig om att tänka på. Tills han en dag träffar rätt person att vägleda honom.
Robin Williams fick för övrigt en Oscar för rollen i filmen.
Läs mera om filmen HÄR!

MÅR DU DÅLIGT?  SÖK HJÄLP!
 DN har en mycket bra artikel ”Tidiga varningssignaler på utbrändhet” som du hittar HÄR! I artikeln står bl.a. detta, citat:
”– Ofta är det så att det är när sömnen inte fungerar som man blir utbränd. Då fungerar inte längre kroppens återhämtningsfunktion. När folk slutat sova kommer sammanbrottet ganska snart.”
Precis så var det för bloggaren. Till slut gick det inte att sova alls och inom några dagar kom den totala kollapsen.

 Det här blev ju en lång blogg – långt från myset i det sköna skumbadet och på kringelkrångliga vägar fram till the bitter end – för den är verkligen bitter – slutklämmen i denna blogg:

VAD HAR SVERIGE BLIVIT FÖR LAND!?

Nazistiska demonstrationer tillåts! Kriminaliteten regerar! Penningtvättens paradis! Politikerna är svaga veklingar! Och poliserna flyr sina jobb! BLOGGAREN SKÄMS FÖR SVERIGE!!  🙁

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggaren har lyckats!!

Allmänt, Facebook, Personligt!, SEX, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

 Bloggaren har lyckats!!

Bloggen har bannats från Facebook!! 😀

 Och bloggaren måste intyga att hon har tagit bort ALLA fula bilder!!  Allt på grund av ”Free Love”!! 

Bloggaren har varit en stygg flicka och är nu förbjuden att göra inlägg på Facebook på 24 timmar!! 

Kan det vara en 40-talist som ligger bakom det här!! 😂

Free love!!!

I got life, life, life, life!!! 40-talisterna och dom andra.

Känslor, Livet, Lokalt, Personligt!, Svartsjuka och sjuk av avund, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Det bloggen ska handla om HÄR är HAIR – HÅR!  😉
Eller om livet! Om att leva och att inte leva. Att ta för sig eller inte…
Och om annat – eller…
En lite mystisk blogg som vanligt alltså! 😀

Bloggaren har mer och mer kommit underfund med att det går en tydlig gräns för människor vad det gäller att leva och ta för sig beroende på om de är födda före eller efter 1950!
40-talister är mer hårt hållna, ordentliga typer. Som ung skulle 40-talisten vara väluppfostrad, sköta sig och blev den 17-åriga flickvännen med barn var det bara att skriva till kungs för att få gifta sig. Det fanns inget annat!
Sen var det köket, spisen och att föda barn som gällde för lilla frun… Medan mannen, familjeöverhuvudet,
hade försörjningen och makten!

 När det ljuva 60-talet sen kom och det verkliga ödesåret 1968 – var 40-talisterna redan så väluppfostrade och hårt hållna att de liksom aldrig hängde med på tåget riktigt.

Woodstock!
Flower Power!

Protester och demonstrationer! Revolution!
Hasch! 

Behån kastades – och nu var det FREE LOVE som gällde!

Den där gränsen mellan 40-talister och 50-talister – de hårt hålla 40-talisterna och 50-talisterna som föddes in i 60-talets orädda frihet, har liksom hållit i sig. Nu raljerar bloggaren lite, överdriver kanske en smula och det finns ju som alltid – undantag.

Men – kolla in 40-talisterna!
Det är dom som tycker att datorer är jobbiga. Det är dom som aldrig finns på Facebook och det är dom som betalar med reda pengar ur plånboken och vägrar swisha!

Dom där lite fega bromsklossarna. ”- Det var bättre förr” och ”- Det ska vara som det alltid har varit…” 😀

 50-talisterna föddes in i frihet – där allt är tillåtet och inga gränser finns –
och så fortsätter dom!

I got life, mother
I got laughs, sister
I got freedom, brother
I got good times, good times man
I got crazy ways, daughter
I got million-dollar charm, cousin
I got headaches and toothaches
And bad times too
Like you, and you
I got my hair
I got my head
I got my brains
I got my ears
I got my eyes
I got my nose
I got my mouth
I got my teeth
I got my tongue
I got my chin
I got my neck
I got my tits
I got my heart
I got my soul
I got my back
I got my ass
I got my arms
I got my hands
I got my fingers
Got my legs
I got my feet
I got my toes
I got my liver
Got my blood
I got my guts (I got my guts)
I got my muscles (muscles)
I got life (life)
Life (life)
Life (life)
Life (life)
Life (life)
Life (life)
LIFE!!!
HÄR kan du se och lyssna på låten ”I got life” från filmen Hair!
GÖR DET! Du kommer att förstå känslan!

40-talisterna må vara lite inskränkta och fega men dom sitter i alla fall på det mesta av pengarna! Det roliga får dom ha! 😉 Pensionärer sen länge när den statliga kassakistan var full och pensionsavtalet toppen.

Vi andra har friheten! Nyfikenheten! Allt är okey!

Det är därför 50-talister och yngre lever livet!
Gör vad de vill utan begränsningar!  Låter håret växa, har vilka kläder de vill (varför skulle dom inte???).
 Älskar när som helst och med vem dom vill!  Free love!!

För DET ÄR MITT LIV!!!

”It’s my life” – med Bon Jovi, går så här:

It’s my life
It’s now or never
I ain’t gonna live forever
I just want to live while I’m alive
(It’s my life)
My heart is like an open highway
Like Frankie said
I did it my way
I just want to live while I’m alive
It’s my life!

 

HÄR kan du lyssna på hela låten ”Its my life” och Jon Bon Jovi  – han är född 1962… 😉

Sen finns det förstås undantag – som bloggaren redan nämnt. Och det gäller båda sidor så att säga. Det finns hur fräcka, levnadsglada och fria 40-talister som helst och det finns totalt inskränkta trista typer bland dom yngre.
Det finns personer som slutat leva och klamrar sig fast vid det förgångna.

Så synd om dom! Ett av många problem som en del kört fast i. Försök att rycka upp er! Livet är kort och det är dags att börja leva NU – inte i forntiden!

 

Lugn i stormen, bloggaren är för det mesta en snäll och kärleksfull person.

Men utmana inte ödet – hon är ”FÖR DET MESTA en snäll och kärleksfull person”…        

Lycka till! 😉

Och det här är en god regel att följa:

Sen är det så här också – för er som tycker det mesta som bloggaren skriver är skit och kräks över texterna som läggs ut i någon sorts egenvalt självplågeri – SLUTA LÄSA!!

Ni andra är välkomna till fler bloggar och mer läsning. Det kommer säkert att dyka upp mera, mycket mera… 😉

 

 

 

 

 

 

 

Hur tuktar man en vildros…

Personligt! Inga Kommentarer »

Blogg den 25 september 2017

Hur tuktar man en vildros?
Hur tämjer man en vildkatt?

Klipper man bort alla vassa taggar på rosen –
när det omedelbart växer ut nya igen…

Jagar man vildkatten intensivt –
när den blir ännu vildare av jakten…

Hur tuktar man en vildros?
Hur tämjer man en vildkatt?

Kanske tar man rosen försiktigt i handen
och vårdar den ömt och varsamt….
Smeker den försiktigt över taggarna
tills taggarna känns alldeles, alldeles mjuka…

Kanske lockar man vildkatten
med kärleksfull röst och utsträckt hand…
Tills den vågar sig fram och vilar vid din sida…

Tuktar man en vildros?
Tämjer man en vildkatt?

Gode Gud…

Allmänt, Dagens predikan, Döden, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

  Gode Gud –

bevara oss från Kim Jung Un och Donald Trump!

 🙁

🙁 

Amen…Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.