Gilla Tantfraktionen!

Demokrati och rättvisa, Feminism och jämställdhet, Historia, Lokalt, Sverige & Världen, VIKTIGT! Kommentera!

Tantfraktionen Hört talas om Tantfraktionen?
Så här beskrivs gruppen på Facebook, citat: En av extremvänsterns mest ljusskygga element. Tantfraktionen tvekar de inte använda sig av civilkurage för att kämpa för en bättre värld för alla.” Tant

DN uppmärksammade tanten och väskan i söndags! 111 Tanten med väskan är Danuta Danielsson som fångades på bild 1985 av Hans Runesson.
Danuta Danielssons mor satt i tyskt koncentrationsläger under andra världskriget och på bilden försöker Danuta Daneilsson slå en väska i huvudet på en skinnskalle som demonstrerar för Nordiska Rikspartiet.
Bilden har fått mycket uppmärksamhet och symboliserar protest och civilkurage för många.

Så här säger en representant för Tantfraktionen till DN: 112

Den som vill sympatisera med Tantfraktionen kan klicka HÄR och komma till sidan på Facebook. DN:s artikel hittar du HÄR!

”Accessoaren med politisk sprängkraft”, är DN:s rubrik på artikeln medan Sverige fylls av symbolen för protest! Väska 1 Skövde!

Lidköping! Väska 3 Mariestad! Väska 2
Ängelholm! Väska 4

Bloggaren har förstås också en handväska!! Min väska!

Tanten med väskan staty En staty av Danuta Danielsson är på förslag men Växjö kommun har tackat nej eftersom de upplever den för våldsam. !!?? En annan anledning sägs vara att Danuta Danielssons släktingar sagt ifrån och det är självklart något som ska respekteras.
Här är konstnären Susanna Arwin med sin prototyp av bronsstatyn. Konstnären och statyn Tanten med väskan

Bloggaren tycker att det behövs mycket fler tanter och fler kvinnor över huvud taget! Den här lilla dikten fanns också i söndagens DN!

114

På tal om tanter och kvinnor så är det Internationella Kvinnodagen på söndag! Kvinnodagen Sedan 1910 firas denna dag världen över.
FrauentagInternationella kvinnodagen inträffar 8 mars varje år och uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen”, skriver Wikipedia.

Kvinnomärket Denna dag behövs alltjämt och på andra sätt och i andra former än tidigare – överallt i hela världen! Ja, inte bara en enda dag – utan alla 365 dagar om året ska bli jämställda och bra ur kvinnosynpunkt!
Märket på bloggarens jacka! Mitt märke

På tal om kvinnor och kamp så köpte bloggaren den här tidningen igår i Göteborg: 116Centralstationen sålde en gravid rumänsk kvinna Sofia Z-4515, en serietidning som borde finnas i varje hem! 117

Om Sofia,en romsk flicka som överlevde Auschwitz. HÄR kan du läsa mer och även ladda ner tidningen!
Men köp den hellre! 118 Tidningen kostar 100 kronor och säljaren får behålla 75 kronor själv. 119 Ett sätt för romer och rumäner med flera att slippa tigga.

Det finns mycket att göra! Mer kvinnomakt! Kvinnor gör skillnad! Leve Tantfraktionen!

We ALL can do it storbild

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.