”Men vars är brudarna” – och resor.

Feminism och jämställdhet, Lokalt, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Först en bild ur gårdagens DN. Sådana bilder får alltid bloggarens feministiska hjärna att gå upp i varv. ”Men vars är brudarna!!??”
007 Bilden visar en demonstration i Jemen.
Naturligtvis 🙁 är det inte särskilt konstigt att det inte finns några kvinnor med i demonstrationståget i Jemen. Så här kan man läsa om Jemen på Wikipedia bland annat: ”Av kvinnorna kan 56 % läsa och av männen 87 %.”
Amnesty Press skriver så här, citat: ”Enligt ICRW, ett internationellt center för forskning om kvinnor, gifter sig 48 procent av de jemenitiska kvinnorna före sin 18-årsdag. I vissa delar av landet är hälften av alla flickor redan gifta vid sin 15-årsdag, konstateras enligt nyhetsbyrån IRIN i en opublicerad rapport vid universitet i huvudstaden Sana. ”

Klicka på Amnesty Press ovan och läs om en flicka på 10 år (!) som giftes bort men som fick skilsmässa vid 12 år ålder. Sally al-Sabahi blev det fjärde barnet i Jemen som fått skilsmässa. Så hopp finns…

DN skrev igår om resor också. 008 Familj med tre småbarn, varav den yngsta ännu inte är året, berättar om resan till Vietnam och vi får veta hur lätt och bra det går…
Bloggaren blir inte ett dugg avundsjuk och undrar lite över budskapet? Vem njuter mest av en sådan resa? Föräldrarna eller Edith , 2 år?

Det är skillnad! Barn som gifts bort i vissa delar av världen och andra som åker på dyr långresa utomlands.

Bloggaren tror att flertalet småbarnsföräldrar inte har budgeten att resa jorden runt och tror faktiskt att en mysig sommarsemester i Sverige kan vara minst lika bra om inte bättre för både föräldrar och småttingar.

Tids nog kan man ut och resa! Tillbaka till Goathland Bloggaren reste till England ”på gamla dar” och det var toppen!

Heartbeat TV-serien ”Heatbeat” lockade och det blir en resa även i år – ”Tillbaka till Aidensfield”! Tillbaka till Aidensfield

Gina Gina Ward, pubägaren i TV-serien, heter Tricia Penrose i verkligheten. S T B Trish och Mark Trish och hennes man Mark har startat en resebyrå med bra resor till rätt pris!

Simply Travel Brokers Simply Travel Brokers – heter resebyrån! Gynna gärna Gina Ward!! 🙂

Klicka HÄR för att komma till Simply Travel Brokers i Storbrittanien!

Dags för något helt annat! Ha det GOTT! 😉 002




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.