Promenad med klotter

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen Kommentera!

001 I gårdagens blogg utlovades fler promenadbilder från Arboga och de skall härmed levereras! 🙂

002 En eftermiddag i veckan togs denna promenad. Här syns ån mellan Östra Hamngatan och Storgatan – äldreboendet Strandgården ligger på andra sidan ån.

004 Cykelbron vid Stenlöpet – eller Åberget som bloggaren kallade bergsknallen som liten.

008 Ån är vacker – som här med Heliga Trefaldighets kyrka i bakgrunden. Bloggaren tog promenadstråket som går längs med Södra Ågatan – eller Åpromenaden som den mer passande hette i bloggarens barndom. 014 En båt ligger förtöjd alldeles nedanför Strandgården. Kanske någon hälsar på äldre släktingar båtledes!?

Över Herrgårdsbron med utsikt västerut mot Labron. 017

Fina bilder, fin miljö – men sen kom det här… 018 Någon eller mer troligt några – klottrarna brukar inte agera ensamma… – har ”roat sig” med att klottra på muren till gamla Pastorsexpeditionen. Och inte bara där… 072 En av portgångarna på Östra Nygatan.

Elskåp verkar ”kul” att dekorera också… 071 Intill Sparvens lokal
019 och vid bloggarens hus…
Även Låstjänst har fått påhälsning… 020

Riktigt tråkigt! På Polisens hemsida läser bloggaren att sådant här klotter rubriceras som ”skadegörelse” och detta gäller för sådana brott, citat:
”Straffet för skadegörelse är böter eller fängelse i högst ett år, vid grova brott upp till fyra år. Den dömda får också vanligen betala skadestånd.”
Läs mer på Polisens hemsida HÄR!
Så ring Polisen om du ser klottrare som förstör!

Förstör gör inte den här eldrivna bussen som bloggarens dotter plåtade igår i centrala Stockholm! 🙂 IMG_8044 Kul och bra!

Bra men inte kul saker innehöll brev bloggaren postade på promenaden! 040 Svenska Frakturregistret ville veta hur det gått med bloggarens brutna arm ett år senare. Det blev ord och inga visor eftersom ortopedläkaren missade att även ledbandet i armen var av och en ny operation måste till… 🙁

I helgen tar bloggaren lite ledigt av en anledning som ni kommer att se i morgondagens blogg som blir en helgblogg! Vi ses då!

Silouette 2

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.