Fredagen den 13:e OCH fullmåne…

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

014 Fredagen den 13:e idag OCH fullmåne! Fullmåne Bloggaren har hört att nästa gång det inträffar är år 2049. Ett tag till alltså.

Fredagen den 13:e anses olycksbådande. På Wikipedia läser bloggaren detta: ”Föreställningen om fredagen den trettonde som olycksdag kan tidigast beläggas i mitten av 1800-talet, och verkligt spridd bland folk i allmänhet blev den först på 1900-talet.”

13 Bloggaren vet att en del hotell inte har rum nummer 13, att detsamma gäller flygstolar och även våningsplan på stora höghus.
En tidigare granne vägrade ha sin bil i garage 13 och ändrade helt sonika siffrorna till 31! 😀 31

Rädd Bloggarens dotter tänker ha skräckfilmsmaraton fredagen den 13:e till ära! Skräck 2

Skräck Vilka filmer det blir känner inte bloggaren till men förmodligen är hennes egen skräckfilmskung från ungdomstiden alldeles för mesig… Dracula Greve Dracula spelad av Christopher Lee.
För er kännedom är Sir Christopher Frank Carandini Lee 92 år och fortfarande verksam! Här på en bild från 2013: 240px-Christopher_Lee_at_the_Berlin_International_Film_Festival_2013

En del anser kyrkogårdar särskilt skräckinjagande men bloggaren tycker tvärtom. En oas för stillhet och begrundan. Som här på Skogsborgskyrkogården i Arboga: 039

Sen tycker bloggaren att verkligheten är betydligt mer skrämmande och väljer att tänka på något trevligt denna dag. Skolavslutningar och Arbogakarnevalen till exempel!

001 Redan tidigt igår morse tågade skolbarn förbi bloggarens hus med en flaggbärare i spetsen. Senare fylldes Arboga av många skolklasser på väg till avslutning i kyrkan. 002 Här på Herrgårdsgatan. Eleverna är på väg till Sankt Nicolai kyrka. 003
Studentflak for också runt stan. 011 Som tur var verkar firandet ha gått lugnt till i Arboga.
Bloggaren tycker det är hemskt med den utveckling studentfirande verkar ha tagit. Med så mycket fylla att studenttåg stoppas av polisen och ändå har flera olyckor med skadade ungdomar inträffat och även en drunkning.
Var finns ordningen? Är det så att lärare i skolan inte längre har möjlighet att sätta sig i respekt och fostra elever där föräldrarna brister? En allmän slapphet? Slapp, likgiltig skola och stressade, frånvarande föräldrar?
En kaotisk skola med ett kaotiskt firande i ett kaotiskt samhälle…

Kaotiskt blev det i Arboga igår och det berodde inte bara på alla skolavslutningar med tågande elever och anhöriga som skulle ta sig till olika kyrkor. Man ska asfaltera mitt i stan också! 005

Att hitta P-platser för bilburna anhöriga var inte heller lätt! 007 Parkeringen vid varuhusen längs Centrumleden var fullbelagd och antalet P-platser var starkt begränsat på grund av ett tivoli som tagit halva P-platsen i besittning! 008 Kaos!

016 I Arboga Tidning idag kan man läsa om glada studenter. Bloggaren letade förgäves efter ett inlägg om en mindre glad skolelev. En insändare har skickats till tidningen om hur det kan gå till i Arbogas skolor för elever med särskilt behov av stöd. Det stödet är nog bara några rader i ett dokument. Med andra ord – finns endast i teorin, inte i praktiken! 🙁
Förhoppningsvis kommer insändaren på måndag… Bloggaren kommer att låta er veta när den är införd! Skriva

Annat i tidningen? Jo, Arbogakarnevalen förstås! 042 Som börjar redan idag! Klicka HÄR för att komma till Arbogakarnevalens hemsida!

043 Det stora karnevalståget startar imorgon, lördag, kl 17.

Vi får hoppas på sol dessa karnevalsdagar, i alla fall uppehållsväder. 029 I morse såg bloggarens regnmätare ut så här: 028

Ha en trevlig fredagen den 13:e! Njut av fullmånen om natten är klar. Bloggen avslutas med en bild från ett regnväder i Göteborg en annan examensdag.

Regn i GöteborgUtanför Linné Vandrarhem Vegagatan i Göteborg.




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.