Roten till det goda och – Conny går i pension!

Allmänt, ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Mat och Dryck, Sverige & Världen Kommentera!

012 ICA:s tidning Buffé hade ett intressant recept med i senaste numret för den som gillar rotselleri!

Bloggaren älskar rotselleri så här skulle provas! 007
En hel rotselleri placerades på ett ugnssäkert fat i ugnen på 175 grader. Där fick den stå och gotta sig i 2,5 (!) timmar. Det doftade ljuvligt!

011 Med en klick smör blev det sen hur gott som helst! Dock kunde roten ha stått in lite längre för att bli ännu mjukare. Prova med provsticka om du tänker ugnsbaka rotselleri! Och tänk på att tillagningen tar tid!

013 Bloggaren uteslöt dill, apelsin och flingsalt och brynte inte smöret. Det blev lika gott ändå. Påminde lite om ett mellanting mellan bakad potatis och kronärtskocka. En halv rot blev bloggaren proppmätt på.
Tidningen Buffé skriver att ugnsbakad rotselleri är högsta mode bland finare kockar! Läs mer HÄR i tidningen på nätet!

015 Promenad idag igen! Även om rotsellerin knappast gav några överflödiga kalorier att motionera bort. Bilden visar äldreboendet Strandgården i Arboga.

Här låg AB Arboga Maskiner en gång. 023 Världsberömt för sina borrmaskiner.

Den här vyn på Östra Nygatan är snart ett minne blott! 001 Bloggaren menar inte huset som sådant – utan det här: 002 Arboga Skrivbyrå slår igen!

Conny Hjalmarsson med fru Anita tycker det är dags att unna sig pension. 003 Bloggaren tycker att detta är väldigt trist men unnar naturligtvis Conny och Anita skön ledighet.
Conny avslöjade att han kommer att hålla till i en annan liten lokal i stan – men vad han tänker pyssla med där berättade han inte.

Slut på promenaden för idag!

024
Simma lugnt!




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.