Utanförskap – rullstol!

ARBOGA, Äldreomsorg, Lokalt, Miljö, Samhällsfrågor, Sverige & Världen Kommentera!

Rullstolsproblem Idag har Arboga Tidning en bra artikel!
001

Den handlar om svårigheter att ta sig fram med rullstol i Arboga. 002 Börje i reportaget vill klara sig till jobbet på egen hand med sin rullstol men det är svårt.

Bloggaren känner till många fler personer som har svårt att ta sig fram med rullstol. Rullstolssvårt (Bilden är från Norrland men kan gälla var som helst.)

Rullatorer Det gäller inte bara rullstolar utan även rullatorer!  De här bilderna är från olika delar av vårt land där samma utanförskap uppstår för människor med funktionsnedsättningar.Rullatorsvårt Människor som utesluts ur gemenskap och som får avstå aktiviteter på grund av dålig samhällsplanering.

Kullersten Kullersten är vackert – men svårt att gå på! Har man en rullator är det ännu svårare.
Kullersten nätet Rullstol är inte bättre. Är man ålderssvag är det näst intill omöjligt att driva fram sin rullstol själv över kullersten. Ja, en som ska hjälpa till att skjuta på har det sannerligen inte lätt heller. Kullerstensgata

Höstmarknad 2010 Kullerstenarna hindrade bloggaren och hennes mor att besöka höstmarknaden i lördags. Att försöka vicka fram en rullstol i trängslet bland alla marknadsbesökare på lite sneda, vinda gator går nästan inte.

Många äldre, ja andra också, vill besöka Trefaldighetskyrkan i Arboga. Trefaldighetskyrkan Kyrkan ligger vid Järntorget, samma torg där marknaderna hålls. Det vill säga – svårt att ta sig till kyrkan också över kullerstensknaggel. Detta gör att en hel del människor som skulle vilja besöka en gudstjänst avstår.
Problem att ta sig in – borde också vara en fråga för kyrkan och dess politiker. Vad kan göras åt problemet? Gudstjänstdeltagandet sviker – så var rädd om varenda en!
Kamelen och nålsögat ”Sannerligen, det är svårt för en rik att komma in i himmelriket. Ja, jag säger er: det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike” (Matt 19:23-24)

Det ska bli intressant att se om bloggaren får några reaktioner här – och om Börje med flera får svar genom Bbl/AT:s artikel idag. Läs den!

Avslutar men en som inte har några svårigheter alls att ta sig fram! Smidigare än en katt är svårt att bli. Här är dock Curry som vanligt lat och slö – väntar troget på lillhusse på hans säng. Men anar han mat kan han ta sig fram var som helst! 😀

Curry på Jakobs säng 8 sept 2013

 

 

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.