Alla helgons dag

Lokalt, Namnsdagsbarn, Personligt!, Sverige & Världen, Tankar och funderingar..., Två små barn, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

Alla helgons dag idag. En dag att minnas. En dag att särskilt tänka på nära och kära som inte finns hos oss här längre.
Jag tänker på mina kära –  farmor Svea och farfar Bror från Eskilstuna, mormor Edith och morfar Edvin från Regna i Östergötland.
Jag tänker på min vänner och kollegor Olle, Gunnel, Harry och flera – som inte längre finns i livet.
Jag tänker på två små barn som fick dö alltför tidigt genom en mördares hand – Max och Saga. Och på små, små barn som aldrig riktigt blev.
Jag tänker på många, många som betytt mycket och som är värda en speciell tanke just idag.

Mina ljus här ovan har jag tänt för två små individer som betydde mycket för mig och min familj. För Sippan. En älskad katt som vi tog över från grannarna när vi flyttade till Glasblåsargården. En älskad vän som blev hela 18 år innan han en sommardag somnade in.
Ett ljus för Sippan.

Det andra ljuset tände jag för Hasse – en älskad kisse som kom till oss i september som tröst efter Sippan. En trogen vän, älskad av oss alla. Sorgen var stor när han bara blev 12 år och dog stilla annandag jul för flera år sedan.
Ett ljus för Hasse.

Jag har fler ljus att tända för älskade djur. När vi åker hem till mor och far på eftermiddagen tänder jag ljus för de hundar vi haft där Raja blev den första. En strävhårig foxterrier som kom till vårt hem på min 11-årsdag.
För katterna i mitt barndomshem – Vita, Sluggo, Sakas, Tussen – alla förolyckade påkörda av bilar…

Vi ska minnas människor denna dag – men även djur. När ljusen brinner på vår gård – ser jag katterna framför mig. Ljusen brinner på deras älsklingsplatser. Där låg de helst invid syrenbersån om sommaren.

Ljus för alla de människor jag minns tänder jag hemma ikväll då deras gravplatser är spridda både långt bort och nära. Ljusen här hemma får omfatta dem alla.

I många dödsannonser står den här texten som är väldigt fin att tänka på idag.

Sörj inte att han är död,
gläds åt att han har levat.

Alla helgons dag har namnsdagar.
Dagen infaller i år den 3 november och då ska Hubert och Hugo gratuleras!


 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.