Medeltidsrodden igår torsdag 9 aug 2012.

ARBOGA, Arbogas Medeltidsdagar och andra begivenheter, Kultur, Lokalt, Namnsdagsbarn, Sverige & Världen Kommentera!

Medeltidsdagarna i Arboga inleddes bedrövligt vad gäller vädret men igår, torsdag, var vädergudarna helt på Arbogas sida!

Bloggaren begav sig till MedeltidsroddenArbogaån lagom till starten kl 18.30.
Det hade många andra också gjort! Fullt med folk men det fanns gott om platser vid den välplanerade s k ”Nya bryggan”. Här är några bilder från de olika heaten!

Alla kämpade på! För en del gick det inte snörrätt…

Medeltidsrodden är verkligen ett folknöje för stor som liten! Det är en så skön samvaro att sitta där i lugn och ro i solskenet. Titta på de duktiga roddarna, träffa lite folk, köpa sig något gott att äta eller dricka. Bara njuta och ha de bra! Rekommenderas verkligen!

Plats finns på båda sidor om ån och vi var många som stannade till sista heaten även om en hel del valde att lämna efter någon timma när solen börjat dala i öster bortom stadens tak och lade ån lite mer i dunkel. Ja, ett folknöje för alla oavsett ålder, nationalitet och förmåga.

För mig är det verkligt förvånande att inte Arboga kommun nappar på idén om att lägga majbrasan på ån. Precis samma folknöje med gott om plats för alla skulle det bli en Valborgsmässoafton centralt invid Arboga å!
Man skyller på än den ena, än det andra – men finns bara viljan så är det självklart att även en Arbogas majbrasa vid ån skulle bli en härlig folkfest. Vad säger du Olle Ytterberg?

Namnsdagsbarnet så! Han heter Lars men många Larsar kallas nog Lasse. Jag känner många Lars och Lasse och väljer därför att inte nämna någon. Däremot tycker jag att en dag som denna då Arboga har några av sina glansdagar kan jag nämna en Lasse som skapade sig egen glans genom tjyvaktigheter här i stan för länge sen – Lasse-Maja! Läs mer HÄR om Lasse-Maja, född 1785 i Ramsbergs socken här i Västmanland och död i Arboga 4 juni 1845.

Ha en riktigt skön fredag och ett besök i Arboga ikväll rekommenderas varmt! Solskensväder här och rodden startar som sagt halv sju! Innan dess finns mycket annat att roa sig med. Läs HÄRArboga Medeltids hemsida!

Deal in kindness with everything in life.
Handla med vänlighet vad gäller allt i livet.

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.