Sol, räkor, Strömstad – och ekologi

Lokalt, Miljö, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Vad kan man tänka sig till middag om man befinner sig i Strömstad? Jo, räkor förstås!

Fiskebåtarna går ut på måndagar men igår var det tisdag så då begav vi oss till hamnen i Strömstad och fiskaffären där! 🙂

Där såldes det fisk förstås! Och jag som älskar makrill men annars bara ser den som isblock i frysdiskarna hemma passade naturligtvis på att köpa färsk vara!

Sen fanns det förstås skaldjur! Nykokta kräftor i olika storlekar –  och räkor! 219 kr för ett kilo… Men är det semester så är det! Ett kilo inhandlades! 🙂

Ett par kräftor unnade vi oss också!

Sen var det bara att frossa framåt kvällen!

Vad drack vi till skaldjuren? Jo, det här! Ecologica, ett tyskt, mycket gott KRAV-märkt vin. Bra där Tyskland! Vinet finns bland det ordinarie sortimentet på Systembolaget.

Vilket naturligtvis direkt får mig att tänka på ett nyhetsinslag igår i TV. Om hur otroligt  bra tyskarna är på att fånga solen som energi – och hur verkligt dåliga vi är i Sverige på samma sak! Sämst i Europa! Se statistikbilden här:

Tyskland som inte har mer sol än Sverige har 12000 gånger högre målsättning! Bild från SVT.

Det är inte första  gången vi i Sverige hamnar i skamvrån vad gäller miljömedvetenhet. Vårt s k välfärdsland tappar dessutom mer och mer vad gäller det som verkligen bör kallas välfärd – omsorg och trygghet för alla oavsett ålder, hälsa och arbetsförmåga. Det är mer än hög tid att sätta press på politikerna!

Miljömedvetenhet är viktigt i alla lägen – så ock på drömsemester på Västkusten.

”Än så är det långt till vår innan rönn i blomma står” sjunger man i visan ”Sov du lilla videung”. Det tänkte jag på när jag såg den lilla rönnen på klipporna utanför vårt hus.

Dagen led mot sitt slut och solen gick sakta ner i havet. Himlen sedd från ett av sovrummen hos oss.

 

 

 




 • Conny Hjalmarsson

  Hej Susanne
  Innan vi hedrar Tyskland för deras miljöpolitik kan det vara intressant
  att se några nytagna bilder. En god vän tog dessa under en Tysklands-
  resa nyligen. Bilderna visar ett brukollsbrott med en yta av 2 x 2 mil
  och med ett djup av 200 meter. Och det här är bare ett av fler liknande brott. Fruktansvärda sår i naturen. Tänkvärt, eller hur . . .?
  Med vänlig hälsning  Conny H

 • Hej Conny!
  Tack för ditt intressanta inlägg och bilderna.
  Håller helt med dig! Hemska sår på vår natur. Det man kan hoppas är att Tyskland såväl som Sverige och andra länder lär sig och börjar förstå vikten av en god miljöpolitik.
  Hälsningar Susanne

Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.