Sol, räkor, Strömstad – och ekologi

Lokalt, Miljö, Resor, Sverige & Världen Kommentera!

Vad kan man tänka sig till middag om man befinner sig i Strömstad? Jo, räkor förstås!

Fiskebåtarna går ut på måndagar men igår var det tisdag så då begav vi oss till hamnen i Strömstad och fiskaffären där! 🙂

Där såldes det fisk förstås! Och jag som älskar makrill men annars bara ser den som isblock i frysdiskarna hemma passade naturligtvis på att köpa färsk vara!

Sen fanns det förstås skaldjur! Nykokta kräftor i olika storlekar –  och räkor! 219 kr för ett kilo… Men är det semester så är det! Ett kilo inhandlades! 🙂

Ett par kräftor unnade vi oss också!

Sen var det bara att frossa framåt kvällen!

Vad drack vi till skaldjuren? Jo, det här! Ecologica, ett tyskt, mycket gott KRAV-märkt vin. Bra där Tyskland! Vinet finns bland det ordinarie sortimentet på Systembolaget.

Vilket naturligtvis direkt får mig att tänka på ett nyhetsinslag igår i TV. Om hur otroligt  bra tyskarna är på att fånga solen som energi – och hur verkligt dåliga vi är i Sverige på samma sak! Sämst i Europa! Se statistikbilden här:

Tyskland som inte har mer sol än Sverige har 12000 gånger högre målsättning! Bild från SVT.

Det är inte första  gången vi i Sverige hamnar i skamvrån vad gäller miljömedvetenhet. Vårt s k välfärdsland tappar dessutom mer och mer vad gäller det som verkligen bör kallas välfärd – omsorg och trygghet för alla oavsett ålder, hälsa och arbetsförmåga. Det är mer än hög tid att sätta press på politikerna!

Miljömedvetenhet är viktigt i alla lägen – så ock på drömsemester på Västkusten.

”Än så är det långt till vår innan rönn i blomma står” sjunger man i visan ”Sov du lilla videung”. Det tänkte jag på när jag såg den lilla rönnen på klipporna utanför vårt hus.

Dagen led mot sitt slut och solen gick sakta ner i havet. Himlen sedd från ett av sovrummen hos oss.

 

 

 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.