Blir det en getingsommar?? Och om män som är kräk!

Bröderna katt och Vilda Wilma, Lokalt, Resor, Sverige & Världen, VARGAR, djur och miljö Kommentera!

 I morse vaknade jag på tok för tidigt och anledningen var ett envist surrande. Först trodde jag det var en fluga men det surrade lite väl högt och lite för intensivt, tyckte jag sen… Nej, det var ingen geting men väl ett stort bi!   (Bilderna är från Internet)

Jag pallrade mig upp och släppte ut biet men sen var det lögn att somna om. Tankarna började kretsa kring bin och getingar. Kanske vi får en getingsommar i år? Är det inte ovanligt många insekter igång redan?

Katterna har uppvisat väldigt många fästingar, alla tre, och redan! Förra sommaren hade bara två av våra tre katter någon enstaka fästing under hela tiden. Detta bådar inte gott!

Fästingangrepp kan vara allvarligt! Den här bilden hittade jag på Internet: En skada på en liten kisse gjord av fästing. Igår inhandlade jag därför det här  på Apoteket: Det brukar vara effektivt. Fästingar är farliga på människor också och jag tänker förstås på TBE, som också kallas fästingsjuka. Klicka HÄR för att läsa mer om TBE på Stockholms läns landstings hemsida.

Jag hittade en hemskare bild på Internet också: STACKARS HUND!! Att ha fått så många fästingar – man kan undra hur resten av kroppen ser ut – tyder på vanvård!
Genom det kommer jag in på en debattartikel i dagens DN. Det har rubriken: ”När pappa slår värmer han ofta upp på hunden”. 🙁

Citat ur artikeln:
”Många kvinnor som vill lämna en relation är rädda för att lämna djuren kvar hos mannen, en ofta välgrundad oro. På kvinnojourer och andra boenden tar man inte emot djur på grund av det ökade antalet allergier bland barn. Kvinnan väljer då att i det längsta stanna kvar i förhållandet för att skydda sitt djur. Detta gäller inte enbart katt, hund och smådjur utan även hästar och andra av lantbrukets djur kan vara utsatta för hot, låg grad av omsorg men också för våld i olika former.”

Artikeln är undertecknad av en mängd våldsforskare, veterinärer och företrädare för djurskydd. Några som skrivit under är Sven-Erik Alhem, f d överåklagare och Åsa Hagelstedt, ordförande i Djurskyddet Sverige.

Man undrar i sitt stilla sinne vad en del män är för ena kräk!! Avskyvärt att ge sig på försvarslösa djur för att sen ge sig på kvinnor! Läs hela artikeln genom att klicka HÄR!

Djurskyddet Sverige hittar du HÄR!
Brottsofferjouren, BOJ, där Sven-Erik Alhem är ordförande, hittar du HÄR!

Nu börjar Felix ana oråd! Då blir han mer av vaktkatt än någonsin. Då måste matte bevakas – ordentligt! Katter har verkligen ett sjätte sinne och känner av direkt när något är i görningen. Om vi ska få besök, om vi ska resa bort, om någon är ledsen o.s.v.

Men katterna behöver inte vara oroliga! Även om ”morsan” ska till Västkusten idag så finns det folk hemma som tar hand om dom! Så klart!

Vi ses på Västkusten – Bästkusten! Ha en trevlig lördag!


 
Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.