Slutet av mars, påsktankar och glatt besked om ”Tyskan”!

ARBOGA, Brott och straff, Lokalt, Sverige & Världen, Två små barn Kommentera!

En vacker med blåsig dag – denna sista fredag i mars månad. Molnen såg så roliga och sommarlätta ut nu på morgonen!

Nu börjar förberedelserna inför påsken! Här om dagen läste jag ett kåseri om ägg i Arboga Tidning: Kåsören är av samma åsikt som jag – inga ägg från hönor i trånga burar! Skillnaden mellan kåsören och mig själv är att jag aldrig någonsin dagtingar med mitt samvete. Är det skralt i plånboken så blir det inte billigare ägg från torterade höns! Antingen skippar jag något annat jag tänkt handla eller så blir det inga ägg alls! Jag skulle aldrig kunna äta ägg från höns som levt så här:

TÄNK PÅ VAD DU KÖPER FÖR ÄGG TILL PÅSK!!!
Du har råd att lägga några kronor extra på ägg från frigående höns med tillgång till utevistelse, som det heter!
Om du inte har en god vän som håller höns där du själv kan se att hönorna lever rätt och har det bra.

Nu är det dags att skriva påskkorten också! I detta datoriserade tidevarv tycker jag ändå att det är trevligt att fortsätta skicka vanliga påskkort.

Glad Påsk – även för djuren! Mina påskkort stödjer Djurskyddet Sverige! Gå in HÄR för att komma till Djurskyddet Sveriges hemsida!

Igår kördes ”Tyskan” äntligen ut ur Sverige! Inte en dag för tidigt! I tidningarna kan man nu läsa om Emma Jangestigs oro över att inte längre ”ha kontroll” över ”Tyskan”.
När ”Tyskan” satt på Hinseberg fanns hon ändå i kontrollerbar närhet, känner Emma. Nu känns det svårt att ha uppsikt över vad som händer i ett fängelse i Tyskland.

Å andra sidan tycker jag att detta att avståndet mellan barnamördaren och hennes offer ökar rejält känns bra. Skulle hon mot förmodan rymma – är det en bra bit från Tyskland till Arboga! Hon kommer inte hit! Var så säker!

LÄS MER HÄRAftonbladets hemsida! Fängelseanstalten i Vechta, några mil från Bremen, ”Tyskans” nya hem enligt Aftonbladet.

Bloggaren har fått uppgift om att Emma kommer att resa till Tyskland, kanske redan i helgen, för att på plats se fängelsebyggnaden och ta del av rutinerna där ”Tyskan” sitter.

Jag förstår Emma precis vad gäller hennes önskan att känna på murarna, se taggtråden och höra om de otroliga procedurerna för att ta sig in (men inte ut!) ur ett tyskt fängelse.

 

Katterna gillar våren! De kilar ut och in! Sen drabbas de emellanåt av stor ”vårtrötthet” och tar sig en slummer.

Lika fint som i dotterns favoritland Japan har vi dock  inte. Det är väl inte mycket som slår detta! Körsbärsblom i Tokyo!

Påskmarknad kan i alla fall lilla Arboga stoltsera med! Och redan imorgon, lördag! Helsidesannonser i lokala bladet! Bra Arboga som visar framfötterna!

Ha en fin fredag och glöm inte dessa visdomsord!

Översatt ungefär så här:
Snacka inte bara klokhet –
agera så också!
Endast det ger respekt!

 




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.