Sverige ska satsa på ELITEN!

Lokalt, SKOLAN, Sverige & Världen Kommentera!

Elitklasstänkandet i Sverige visar vilken sorts land vi har fått. Åter igen är det utbildningsminister Jan Björklund (Fp) som markerar.

”Spetsutbildningar för 13-åringar” läser jag i morgontidningarna. Satsning på elitklasser! Alltmedan en stor del av grundskoleeleverna inte får den undervisning de enligt lag har rätt till!

Istället för att se till att alla elever i Sverige får utbildning vill nuvarande regering segregera eleverna, satsa på de barn som redan har det lätt för sig – och för de som inte passar in i mallen väntar skolk i betyget och vaktande föräldrar i klassrummet!

Jag mår illa över en sådan skolpolitik! Förutom att det är en skymf mot elever visar det också en verklighetsfrämmande syn på skolutbildning versus framtida samhälle.

Vad hjälper det om vi får en klick eliter när en stor del av människorna inte fått den utbildning de borde ha haft? Hur klarar ett samhälle att ta hand om alla de som skuffats undan? Där det i ett framtida liv väntar kunskapsbrist, arbetslöshet och kanske vårdbehov eller kriminalitet.

På sätt och vis är jag tacksam att Björklund lägger korten på bordet redan nu – en månad före valet. Därmed blir jag och många fler helt på det klara med hur vi ska rösta.




Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.