Drug preguntas

Att vilja leva – och inte…

Döden, Det är inte lätt att vara ung..., Känslor, Kärlek, Livet, Lokalt, Samhällsfrågor, Sorg, Svarta hålet, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Korset är symbol för mycket och även för döden.
Bloggen handlar idag om att ha fått ett liv men att välja att avbryta det. Inte vilja leva längre. Att ta sitt liv.

Knappast någonting är väl mer förgörande och tragiskt än när någon väljer att ta sitt liv.
 Någon känner att det liv han eller hon har fått är så tungt och så svårt att det inte går att klara av. Personen väljer döden istället för att fortsätta leva.

Den som brukar läsa den här bloggen vet att skribenten hyllar livet och brukar uppmana alla att LEVA.  Verkligen leva – ta chanser, våga språnget, leva ut, göra allt det där du önskat att få göra medan tid är, vara liten galen – ja, verkligen leva.

Då kan det kännas ofattbart när någon väljer att ta sitt liv. Sätta stopp för chansen man fått. Sluta i förtid, så att säga.

Men bloggaren vet hur det är. Förstår känslan. Har själv varit där. Den där känslan, som efteråt kan verka helt absurd och ofattbar – men som var där då:

Känslan att ingen utväg finns.

Allting, precis allting är så svårt och så svart att det inte går längre. Man orkar inte mera. Då i det mörkaste mörka uppenbarar sig den där fruktansvärda känslan av att – jo, det finns en utväg. En sista utväg – att göra slut på alltihop.

Bloggaren har varit där. När det var som värst. Som mörkast och svårast. Då var det en skön känsla att tänka så. Att slippa. Att fly. Att få lindring när ingen annan hjälp fanns att få. Lindringen att avsluta sitt liv.

Bloggaren lever. Hon valde inte det som då kändes som det enda möjliga – och som strax efteråt och även idag, känns oerhört skrämmande och helt uteslutet – att begå självmord.

Varför valde hon då livet? Jo, hon tänkte på sina barn. På vad barnen hade sagt till henne. Hur mycket hon betydde för dem och hur mycket de älskade henne. Hon kunde inte lämna sina barn! Kärleken till dem var för stark.

Bloggaren hade tur för bloggaren älskar sitt liv. Älskar att leva och är väldigt rädd om livet. För livet har ett slut en gång, trots allt, och det gäller att ta tillvara varje stund som om den vore den sista.

”Årligen begår cirka 1 100 människor i Sverige självmord. Det är ungefär tre självmord om dagen.
Så står det på Socialstyrelsens hemsida.
Så här står det också, citat: ”Under det senaste decenniet har självmorden minskat i alla åldersgrupper utom bland personer under 25 år.”

Vad kan man då göra som medmänniska? Kan man göra något över huvud taget? Bloggaren tänker själv på att saker som uppmärksamhet, hålla koll, fånga upp signaler och förstå ”rop på hjälp” är viktiga. Vara rädda om varandra, värna om inte bara familj och vänner utan även människor i närområdet, grannar, arbetskamrater o.s.v.

Men det är inte lätt. Ibland kommer självmordet till synes som en blixt från klar himmel och anhöriga liksom vänner står där bestörta och chockade utan att ha förstått hur allvarligt det varit, kanske inte märkt något alls.

  Det finns en organisation som försöker se till att minska antalet självmord – Suicide Zero!
Sucide Zero skriver ”Varje år tar över 1 500 människor sitt liv i Sverige. Det är nära sex gånger fler än som dör i trafiken.… ” (Siffran är högre än Socialstyrelsens men det är möjligt att Socialstyrelsens siffra är gammal, bloggarens anm.)

På Sucide Zeros hemsida kan du få råd och du kan även lära dig exempel på hur den suicidala processen kan se ut. (Bild från Suicide Zeros hemsida).

På Suicide Zeros hemsida finns också möjlighet att stödja organisationens verksamhet liksom att ge minnesgåvor, en gåva till minnet av någon som tagit sitt liv.
Bloggaren kommer att hedra minnet av Jack Berggren som tog sitt liv endast 22 år gammal. Vila i frid Jack.

Du kan också lämna en minnesgåva över Jack eller någon annan genom att klicka HÄR!

Bloggaren tror också att medmänsklighet, värme och att bry sig om – är viktiga delar.  Att inte blunda för det som sker.
Att våga fråga hur någon mår. 
Att trösta.
Hjälpa någon att ta sig upp igen.

”Ta ett djupt andetag. Det är bara en dålig dag, inte ett dåligt liv.”
Att bry sig! Att sträcka ut en hjälpande hand!
Men också att låta människor få vara som dom är.
Vara mer vidsynt, inte så fördömande. DU DUGER!! Glöm aldrig det!

Ett bra sätt att leva livet är att leva livet mera kärleksfullt. Älska mer och hata mindre. Kramas mer – slåss inte alls. Knip igen munnen när de spydiga kommentarerna eller de elaka orden är på väg och försök att se det positiva och ljusa i det som händer runt omkring dig istället. Ett mynt har två sidor och glaset är antingen halvtomt eller halvfullt! Välj själv och välj rätt! Välj vänlighet, omtanke och kärlek. 🙂

Ta hand om dig själv men ta också hand om andra! ”Vänner är änglar som lyfter upp oss när våra vingar har glömt hur man flyger”.

Se till att den som tappar sin ballong – får den tillbaka, eller en helt ny!

Tänk efter på hur roligare livet blir när man är positiv och tänker gott om människor – än när man går runt med ett mörkt och bittert sinne med förgörande tankar om andra. Tänk på hur smittande ett leende är och hur gott det värmer i hjärtat att mötas av ett sådant.

Älska mer – hata mindre. Var rädda om er och om varandra! Livet är så kort – gör resan så varm, solig och lycklig som du bara kan! KRAM på er!

TACK mina älskade barn för er kärlek!

 

 

 

 

 

 

 

Dilemman – det var inte bättre förr…

Det är inte lätt att vara ung..., Känslor, Kärlek, Lokalt, SEX, Sverige & Världen, Tankar och funderingar... Inga Kommentarer »

Mix Megapol I morse slog bloggaren på radion och hamnade i dilemma! Ja, i Mix Megapols inslag ”Dilemma” – vars rubrik i tablån idag är, citat: ”Sugen på pojkväns pappa”.

”Har du sett din vän vara otrogen med en annan vän? Ska du berätta för deras respektive eller inte? Är det okej att ha på tvn en efterlängtade fotbollsmatch under en middagsbjudning? Lyssna på Dilemma varje lördag- och söndagmorgon kl. 08.00-11.00.” är presentationen av ”Dilemma”.

Bloggaren hörde ett inslag med en fråga från en kille som undrade om han skulle göra slut eller inte. Han hade kommit att tänka på att trots att han älskade sin flickvän sen 8 år så kändes det frustrerande att aldrig mer få vara med någon annan.

Relationer Det handlar om relationer och bloggaren kom att tänka på hur hon själv känt samma sak under ett långt äktenskap.
Som trogen partner kändes ibland ett enormt sug efter någon annan. Bara för att prova. För att ha något att jämföra med kanske. Den där märkligt kvävande känslan av att aldrig mer få en annan man.

Relation 3 Panelen i radioprogrammet kom fram till att killen som frågade INTE skulle ta en paus i förhållandet – det är dömt på förhand – men att gå ut och festa var och en för sig. ”- Men inte gå hela vägen”, som kvinnan i panelen sa, vilket bedömdes som svårt av panelens män.
Över huvud taget blev rådet att sluta sitta hemma och kolla på Mello utan göra saker, nya saker, tillsammans men också var och en för sig inom vissa gränser. Relation 2

Relationer är inte lätt. Det är inte lätt att vara människa. Duckface 3 Därmed kommer bloggaren osökt in på den förra bloggen om plutmunnar och ”sparrowfaces” – och konstaterar kallt när hon tänker efter: Det var inte bättre förr!

Flicktidningarna Bloggaren minns hur det var att vara ung på 70-talet när de s k flicktidningarna dikterade villkoren för unga tjejer…  ”Vi bjuder på tjejernas hetaste sex-brev”FIB Aktuellt.
Och dessa sexbrev berättade bland annat om hur många killar som tjejerna legat med…
Bloggaren minns att i en korkad tonårshjärna antecknades det egna antalet flitigt… Det blev en tävling…Sjukt! Skriva dagbok Bloggaren ber om ursäkt men kommer upprört att tänka på att en blogg skulle kunna handla om ”de äckligaste kukar jag träffat på”. Förlåt det obscena – det kommer naturligtvis aldrig att inträffa…

FIB Mjölby”Full poäng i Mjölby” och det handlar då inte om några högskolepoäng i språk…

FIB Luleå ”De skönaste flickorna i Luleå”.

”De vackraste flickorna i Småland. 14 sköna sidor i färg”. FIB Småland

Veckans skönaste flicka Tidningen utsåg regelbundet ”Veckans skönaste flicka”.

Bloggaren känner sig tacksam över att hon överlevde tonårslivet och tänker att dagens plutmunnar och visade klyftor känns rätt harmlöst i sammanhanget.
Bloggaren uthärdade troget även äktenskapet. Det blev ett slut på detsamma och så småningom en underbar början på det där andra… Suget, känslan, passionen – igen!
Men DET kommer bloggaren inte att berätta mera om.
Någon måtta får det allt vara! Rodnande smiley

Intet nytt under solen alltså. Bara hoppas att förnuft och känsla får råda – då som nu. Ha en fin lördag och sköt er! Blinkande smileyPremium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.