Drug preguntas

Pillertrillare med ett cold case! Söndagens predikan.

Bröderna katt och Vilda Wilma, Dagens predikan, Lykke om livet, Miljö, Namnsdagsbarn, Natur, VARGAR, djur och miljö, VIKTIGT! Inga Kommentarer »

Söndag och meteorologerna hotar med att kylan ska hålla i sig. Vad gör man då?
Jo, om man är frusen av sig kan man hålla sig inne. Pyssla med sådana saker som man inte alls har lust med när det är varmt och skönt utomhus.

Att vara pillertrillare till exempel!

När jag rensat klart ur läkemedelsskåpet blev det en hel säck med gamla piller! Men så var det länge sedan jag tömde skåpet. – Har jag gjort det någon gång de senaste tio åren…?

Förutom kapslar och tabletter för vuxna och barn fanns det gamla piller till katten Hasse som hade njurproblem.

Apoteket hade jag inhämtat de här påsarna: Hela tiden medan jag tömde pillerburkar i påsar och stoppade tomkartonger i en kasse för sig – tänkte jag på de stackars fiskarna som blir offer när vi dumma människor spolar ner läkemedel i toaletten eller på annat sätt ser till att läkemedelsrester hamnar i naturen.

Läs HÄR om vad Naturvårdsverket berättar om under rubriken ”Höga halter av läkemedelsrester i vattendrag”.

Katten Felix var helt förundrad över alla påsar!
Imorgon ska de lämnas tillbaka till Apoteket!

Annat man kan hitta på en iskall dag! Jo, ett riktigt ”cold case”!

Kassar med frysta kantareller, sylt, juice och fisk bland annat – hamnade i kassar utomhus i natt. -12 grader ute gjorde det perfekt att frosta av frysen!
Så här ren och fin blev den!

Utöver att syssla med praktiska saker en kylig söndag – vad kan man hitta på då?
Slöa högst uppe på bokhyllan – som Curry! Nja, jag håller mig nog nedanför hyllan och plockar ur en och annan läsvärd bok.

Man kan också skåda ljuset! Solen, den vackra blå himlen!

Ta en kort promenad – eller längre – eller helt enkelt fönstershoppa naturupplevelser! 😉

En som alltid trotsar kylan – det är ju  utedass som gäller – är Felix.

Själv slutför jag mina cold cases och tar mig sen en värmande kopp kaffe latte! Ha en fin söndag oavsett hur du använder den!

Känner du någon Fabian eller en Sebastian kan du alltid höra av dig till dessa med ett GRATTIS! Killarna har ju namnsdag just idag!

Att vilja sluta leva…

Lokalt, Lykke om livet, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Om man skriver in ordet självmord på sökmotorn Google får man ungefär 1 290 000 träffar. Överst hamnar en ”guide” om självmord(!). När jag klickar på den finner jag att sidan är stängd tills vidare – vilket känns väldigt skönt.
Jag tänker inte gå in mer på denna handbok då min blogg idag vill ge det motsatta
– en guide till överlevnad.

Jag bläddrar i lokaltidningen och finner en dödsannons över en ung flicka, bara ett barn faktiskt. Det känns fruktansvärt!
Ändå känner jag inte flickan så mina känslor är ingenting mot föräldrarnas, de anhörigas, vännernas.

Men jag kan känna – och jag kan känna igen mig. Kan förstå många av känslorna. Ju längre man har levat ju fler händelser har man varit med om. Jag har känt av det nattsvarta på olika vis – men jag har också fått uppleva ljuset igen. När det vänder.

För det finns förändring! Det finns lösningar! Det finns utvägar! I de mörkaste, svåraste stunderna finns det alltid hopp.

Men det är inte alltid vi ser ljusningen. Inte alltid vi har någon som håller en hårt i famnen och viskar tröstande ord. Stryker över håret och berättar att det finns en ny dag, att sår går att läka och att livet inte är så svårt trots allt.

Men vad kan vi göra? Hur kan vi hjälpa? Jo, genom att finnas där!  Finnas för varandra! Bry oss! Våga fråga hur vännen mår!

Ge hopp! Visa på andra val – för att dö är inget alternativ! Livet är så fantastiskt och har så mycket att ge! Låt oss hjälpa de sorgsna och bedrövade att hitta tillbaka. Att se möjligheterna och inte bara hopplösheten. Visa på att den där återvändsgränden faktiskt har en utväg. Visa på strimman av ljus som leder bort, ut, vidare!

Ord blir så futtiga i sammanhanget. Det handlar om tankar, känslor, närhet – en varm kram.

Glöm aldrig bort din medmänniska! Nästa gång är du den människan.

Vänd inte en ledsen vän ryggen. Nästa gång är det du som behöver tröst.

Live and let live! Lev – och låt leva!
Livet är inte så farligt ändå –
om vi delar det tillsammans.


 

 

 

Skärvor av ett liv

Lokalt, Lykke om livet, Sverige & Världen Inga Kommentarer »

Som skärvor av ett liv ligger dom där – kronbladen från de nyss så ljuvliga tulpanerna. Som skärvor av ett liv.

Det som en gång blommade ska vissna och dö. Så sorgligt att uppleva. Att brytas ner, mista färg och glans för att aldrig finnas mer.

Så är livet. Så är blommans liv men också människans. Och kärlekens. Blommar och doftar underbart för att sakta förändras, tyna bort och försvinna. Det vackra blir skadat och fult. Det som än en gång blomstrade rikt och varmt – blir härjat och kallt.

Är det slutet? Födas, leva och dö. Blomman, människan och kärleken – födas, leva och dö?

Nej, det kan inte vara så. Det måste finnas något annat, något nytt. Blommor vissnar, faller ner till marken men blir till nytt liv igen. Så vill jag också tro att ett människoliv är. Och kärleken. Visst kan den växa igen, på annat sätt, en annan gång, på nytt?

Flickan i spegeln

Lokalt, Lykke om livet, Sverige & Världen 1 Kommentar »

Vem är hon flickan i spegeln? Hon med så fruktansvärt sorgsna ögonen att jag inte vågar titta. Vem är hon och hur blev hon den hon är?

En skugga. Ett tomt skratt. Ett leende som aldrig når dom där ledsna ögonen. Morgon, middag, kväll – måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag, söndag – alla månader, alla år – alltid? Eller kanske inte ändå. Kanske inte?

Vem  vågar tro på att ledsna ögon ska bli glada? Inte jag. Jag blundar när jag borstar mina tänder.

Lonely hearts club band

Lokalt, Lykke om livet, Sverige & Världen 4 Kommentarer »

Tidig morgon. Hon kliver tveksamt ur den varma, sköna sängen för att sätta ner fötterna på iskallt golv. Åter en vinterdag. Ängsligt drar hon upp persiennerna, tittar ut: -Snöar det? Jo, kanske.
Ut på trappan för att kolla. -Nej, det var bara en synvilla.

In igen. Tänker på hur ensam hon är. Hur hon ska klara allt. Men det måste gå. Det kommer att gå.

På med kaffepannan. Morgontidningen har kommit. Hur länge ska hon ha råd att få den i brevlådan varje morgon? För att inte tala om kaffet, maten, diskmaskinen som gått sönder, bensin till bilen – hur ska hon få pengar till allt?

Barnen snusar och sover. Drabbade dom också. Alla tårar, all vrede, alla frågor – inga svar.

En blick genom fönstret – jo, det blir nog snö idag också. Hur ska hon orka allting. Men det måste gå. Det kommer att gå.

Hon vänder blad i tidningen. Hon vänder blad i livet också. Ofrivilligt, plötsligt, som en blixt från klar  himmel.

Hur kunde det bli så?Premium Wordpress Themes by Natty WP. Web Hosting
Images by our golf tips desEXign.